Изглежда, че депутинизацията на България ще бъде извършена по-лесно, отколкото

...
Изглежда, че депутинизацията на България ще бъде извършена по-лесно, отколкото
Коментари Харесай

Депутинизацията – и Декирчовизация 


Изглежда, че депутинизацията на България ще бъде осъществена по-лесно, в сравнение с декирчовизацията.

„ Путинизацията “ е една вкисната дъвка, която някои хора още веднъж замляскаха – с цел да ни оповестят, че към момента са в близост, нищо повече.

Декирчовизацията е надалеч по-важна – в случай че желаеме страната да се измъкне от разрушителната самоинициатива, в която е затънала.

Искат да ви убедят, че причина за това е „ путинизацията “.

Всъщност, споделят ви, че сте идиоти – и чакат това да ви хареса.

Кирчовата маратонка ситни на всички места – до момента в който съветският ботуш го няма никакъв. Освен в главата на Христо Иванов.

Но това е обикновено – залповете на крайцера „ Аврора “, които кънтят в нея, не могат да бъдат елементарно заглушени.

Още най-малко три генерации от неговия прочут джинс би трябвало да потвърждават, че са се деболшевизирали действително.

Христо крепко се старае, само че каквото и да подхване, все намирисва на болшевизъм. Такава е и концепцията му да бъдат национализирани съветските активи в България.

Остава да се сети, че това пък е задача таман за Иван Костов, който преди време беше доста великодушен при продажбата на „ Нефтохим “ на руснаците.

Сега може да се опита да им го издърпа назад от ръчичките – с цел да бъде приета най-накрая късната му русофобия.

Но дано да не го обнадеждаваме прекомерно – тази негова фантазия, по всяка възможност, ще си остане неосъществена.

Както ни споделя Историята – тропнеш ли един път казачок с руснаците, ще го тропаш цялостен живот; подариш ли им „ Нефтохим “ – отново същото, единствено дето ще играеш под масата.

Тъй че, в случай че очаквате депутинизация от хора като Иванов/Костов, в никакъв случай няма да разберете, какво, в действителност, значи това.

Депутинизацията е и броене на ренегатите.

В навечерието сме на един величествен конфликт на ПростоКирчо и неговите сходства, които от време на време биват наричани „ шарлатани “ – с съветската „ пета колона “ у нас.

Тъкмо нея Кирчо назовава „ колония “, с цел да остане правилен на налудния си език.

Това обаче в тази ситуация може и да му помогне: до момента в който съперникът се ориентира, коя колония има поради, той евентуално към този момент ще е оповестил успеха си.

Много е сладко без пердах да побеждаваш и, то призраци – Кирчо това го умее.

„Така ще бъде и с демонтирането на „ петата колония “ – си споделя той, въпреки въобще да не е наясно, къде да я търси, а някак не върви да се допита до късния депутинозатор Иванов, тъй като е чувал, че ренегатството е заразно зло.

Кирчовци явно ще водят свещената си борба намерено, пред очите на цялата аудитория.

Само би трябвало да открият проклетата путинова „ пета колона “.

А в случай че не съумеят, ще би трябвало да се задоволят с известно количество от нашия народец – него и без друго са го деактували/отписали по всевъзможни способи от естествения живот.

Публиката занапред е нетърпелива да чуе преразказите на ПростоКирчо за депутинизаторските му подвизи – те, както постоянно, ще бъдат доста безапелационни, което значи, че няма да имат нищо общо с Истината.

За жал, лятото идва и публиката ще бъде лишена от опцията да стои на мрачно и студено, с цел да даде и тя своя принос в свещената борба.

Един ден ще чуем по малкия екран, че „ петата колона “ е ликвидирана.

Край – няма я.

Този победоносен триумф ще се празнува всяка година.

На 3 март.

Обади се и крайцерът-разрушител Иван Костов – таман в навечерието на офанзивата. За къде сме без Демона на Съсипията от Драгалевци.

Партиите трябвало да се обединят в името на националната сигурност.

Този пък по този начин и не можа да одобри, че фундаментът на сигурността са добре функциониращите притежания на националното стопанство – и по тази причина с лека ръка ги похарчи с безумната си приватизация.

Той е нашият Хари Труман – заслужава да го похвалим, че без да хвърли атомна бомба, трансформира най-ценните ни икономически обекти в една Хирошима.

Същият ден, когато Разрушителят поучаваше ахмаците по малкия екран, имаше митинг пред Министерския съвет на миньорите от Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ поради затварянето на централата – таман пред нея се кипреха Кирчо и Асенчо по време на първата си предизборна акция, когато лъжеха като разпрани, в това число и за тази централа, като обещаваха да не я закриват.

Навремето, в качеството си на министър председател, Разрушителят – с цел да се хареса на американците – им шитна двете централи „ Марица 1 “ и „ Марица “ 3 съвсем като подарък.

Оттогава и до момента се разисква тяхното битие, въпросът стигна и до Брюксел – очевидно е, че са нарушени и се нарушават европейски наставления, в това число и тази за непозволено подкрепяне от страна на страната.

Тъкмо това е един образец за опасност за националната сигурност – по кое време обаче ще се захване ПростоКирчо с тази „ пета колона “?

И по кое време ще отвори очи за най-скандалната спекулация – грабежът, практикуван от златотърсачите от„ Дънди Прешъс “?

Но, както е известно, канадец канадецу око не вади.

След неизбежната историческа победа на ПростоКирчо над съветската „ пета колона “ ще пристигна ред на не по-малко съдбоносната борба с „ петата колона “ от идиотизирани нашенци.

Тя не се отличава с многобройност, само че в подмяна на това населява основно коридорите на Властта.

Догадка.

Преди време Иван Кръстев умерено присвои една фраза на Глен Бек: „ Ако не си се подредил към масата, значи си част от менюто “.

Тия дни я загатна и Асен Василев – като се пуйчеше по този начин, като че ли е разкрил тайната на оцеляването на човечеството.

Защо двама известни поборници с „ петата колона “ ни натрапват тази фраза, по какъв начин да тълкуваме това?

Ще сбъркаме ли, в случай че решим, че при някои хора доста неща, в това число и депутинизацията, са стимулирани от желанието им да седнат на масата – и в никакъв случай да не станат от нея?

Какво става в страната? – питат от една телевизия и тържествено оповестяват: „ Отговорите ще научим от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев “.

„ Баш! – споделят феновете. – Тоя, дето схванал от малкия екран, че са инсталирали железни порти на Парламента. Сигурно ще научи финален, че са го свалили от поста му “.

Толкова е наясно с страната и кирчовата чета, която към този момент наподобява удавена от личните си приказки.

Сериозни икономисти и финансисти са комплицирани от обясненията им, постоянно нелогични.

Излишно е да губят време – кирчовци са в режим на обещания, нищо повече.

Думите им умират незабавно след изговарянето им.

Асен Василев споделя за критиците си: „ Това ще лежи на съвестта им! “

Тръгне ли един сегашен властник да приказва за съвест, значи водата е стигнала до устата му.

Пак той, в същото изявление, на два пъти споделя: „ Въпросът е, какво ще се случи есента “.

И този човек ръководи финансите на страната – а не провижда даже четири месеца напред.

Лази по върха на носа си, толкоз.

А ПростоКирчо е оттатък тия дреболии.

Вече сънува личния си монумент.

Ето по какъв начин прави оценка самичък личната си роля:

„ България направи първата твърда крачка във връзка с Русия и това оказа помощ на целия Европейски съюз да заеме същата твърда позиция “.

Не се обзалагайте, Германия или България ще стои на студено – от неотстъпчивост.

Кирчо пред „ Ню Йорк таймс “:

„Ако най-зависимата от Русия страна с най-ниския Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз може да си разреши да се изправи против Путин, всеки би трябвало да може да го направи“.

Нашият човек със светлинна скорост се трансформира в международен водач.

Баш.

А читателите на „ Тайм “ избраха Зеленски за най-влиятелния човек на годината.

Американците, както постоянно, са най-добре осведомени.

Кеворк Кеворкян

facebook
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР