Изглед от швейцарския курорт Цермат Цермат, един от най-известните ски

...
Изглед от швейцарския курорт Цермат Цермат, един от най-известните ски
Коментари Харесай

Снегът изолира и повиши риска от лавини в райони на Швейцария, Италия и Франция


Изглед от швейцарския курорт Цермат

Цермат, един от най-известните ски курорти в Швейцария, е откъснат от света поради значителни снеговалежи, съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи.

В курорта в кантон Вале има към 13 000 туристи. Пътят до там е затворен от през вчерашния ден сутринта. Влаковете са спрени от нощес и на процедура никой не може да влезе и да излезе от курорта.

Заради голямото количество насъбран сняг туристите нямат опция да карат ски, нито да се разхождат, само че те не се оплакват и няма суматоха, отбелязва Франс прес.

Швейцарските управляващи възнамеряват разследващ полет над курорта, с цел да видят каква е ситуацията и да решат какви ограничения да подхващат.

Свличания на кални и скални маси и рискът от лавини станаха причина за затваряне и на други пътища в кантон Вале. В региона равнището на заплаха от лавини е на оптималната пета степен.

Отново в Алпите, по френско-италианската граница, рискът от лавини също е оптимален. От съображения за сигурност са затворени някои пътища, да вземем за пример за италианския курорт Червиния в долината на река Аоста.

В Сестриере, където снежната завивка доближи над 2 метра за 48 часа, падна лавина, при която снежната маса се удари в пететажна постройка, ситуирана покрай регионален път, водещ до ски курорт. Сняг засипа някои от жилищата и коридорите на постройката, само че 29-те жители са евакуирани живи и здрави.

От френската страна на границата за 24 часа паднаха сред 40 и 90 сантиметра сняг. На места има и двуметрови преспи. Според френската метеорологична работа сходни снеговалежи се случват един път на 30 години. В три департамента е издадено предизвестие за лавини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР