Издирваният с Европейска заповед за арест по случая с с

...
Издирваният с Европейска заповед за арест по случая с с
Коментари Харесай

Хванаха в Гърция издирвания след смърта на 18 мигранти

Издирваният с Европейска заповед за арест по случая с с мигранти и 18 жертви е арестуван в Гърция. Информацията е доказана отпрокуратурата. Името на задържания е Валентин Христов, заяви Българска национална телевизия.

Според източници на националната телевизия Христов е заловен покрай границата на Гърция с Турция, на пътя сред Александруполис и граничния пункт " Капитан Петко челник ".

По искане на българската прокуратура той ще бъде екстрадиран у нас. Очаква се това да стане до два месеца. Дотогава Валентин Христов ще остане в гръцки затвор.

Преди задържането той е декларирал за Българска национална телевизия, че нощес е схванал от медиите, че е търсен. След това персонално попитал окръжния прокурор на Бургас къде да се яви .
 Разкриха каналджиите, виновни за гибелта на 18-те мигранти, 6-ма с обвинявания
Разкриха каналджиите, виновни за гибелта на 18-те мигранти, 6-ма с обвинявания

Един е избягал зад граница

Христов познавал посочения за началник на групата за трафик на мигранти Виктор Кузмов, само че не знаел той да се е занимавал с сходна активност . " Да, познавам го. Не е загадка, че се познаваме. Големи другари сме. Познавам го повече от 10 години ", показва той.

Валентин Христов изрично отхвърля самият той да обвързван със случая или да е взел участие в трафик на мигранти.

Нова телевизия пък осведоми, че че различен от задържаните - мъж от Бургас, е трябвало сега да бъде в пандиза и да излежава присъда за незаконен трафик на хора. Той бил арестуван два пъти за незаконен транспорт на мигранти -край Елин Пелин и в региона на Чирпан. И при двете арестувания бил сключил съглашение с прокуратурата за ефикасни санкции от по 5 месеца затвор, съгласно източници на медията. Мъжът бил изтърпял първата присъда, като излязъл от пандиза през януари. В края на месеца излизязла и втората му присъда. Прокуратурата обаче изтеглила документите му от Съдебна защита и по този начин било анулирано изтърпяване на второто му наказване , за което сега той е трябвало да бъде в пандиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР