Издигнати и подкрепени от БСП кандидати за кметове на столичните

...
Издигнати и подкрепени от БСП кандидати за кметове на столичните
Коментари Харесай

Кандидатите на БСП оспорват вота в столичните райони „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“

Издигнати и подкрепени от Българска социалистическа партия претенденти за кметове на столичните региони „ Искър “, „ Люлин “ и „ Красна поляна “ оспорват вота и желаят наново броене и анулиране. Това разгласи на влизане в ОИК кандидат-кметът на Българска социалистическа партия за регион „ Искър “ Борис Цветков, който беше дружно с колежката си – кандидатката за кметския пост в регион „ Люлин “ Мая Александрова, а за сътрудника им – кандидат-кметът на „ Красна поляна “ Георги Миланов допуснаха че към този момент е внесъл жалбата.
Цветков заяви, че през днешния ден по-рано е внесъл формален сигнал с 18 видеозаписа от деня на балотажа 3 ноември, уличаващи неговия съперник – кмета на регион „ Искър “ от ГЕРБ. По думите му на тях се вижда по какъв начин " кметът на регион „ Искър “ контактува и провежда действия със съмнителни видове – ромски тартори, част от тях – престъпно проявени, търсени, с висящи присъди или с обвинявания “. Дори за някои от тях се твърди, че до преди няколко месеца са били в пандизите и били пуснати единствено за изборите, добави Цветков и акцентира, че хората от региона ги познават, полицията също ги познава. Той съобщи, че е отправил зов към министъра на вътрешните работи – да се ревизира случая най-обстойно. Според Цветков записите са достоверни.
„ Той не е съобразил, че до момента в който се е договарял с тези ромски тартори, го е правел под камерата на всеобщ магазин и заведение “, сподели Цветков по адрес на съперника си и посочи, че това било в съседство на блока, в който живеел кмета. „ Веднага през днешния ден шефът на заведението е отишъл в магазина да търси кой е вадил записи, т.е. там има от контра – удар “, заяви още Цветков. Той сподели, че получил записите от момче, работещо в магазина. „ Преди не съм знаел, че съществуват такива записи и че толкоз намерено кметът се е договарял с тези хора “, сподели Цветков и показа, че в петък или събота ги е получил и незабавно ги е препратил на профилирана прокуратура, на Министерство на вътрешните работи, на Министерски съвет и на Фандъкова, а в събота или неделя на публицисти. „ Мой дълг беше първо да го изпратя на органите и по-късно на публицистите “, добави Цветков.
„ Апелирал съм министър-председателят или да се разграничи от тази порочна процедура и да в профил този човек, макар, че ще загуби още един източен регион, или да удостовери, че това е почтено извоювана борба и да застане зад своя претендент “, съобщи Цветков. Той добави, че съперникът му от ГЕРБ във вота не желал ново броене и не отричал обвиняванията.
„ Искам наново броене на всички секции на регион „ Искър “ – има доста недействителни бюлетини – 413, има 61 недействителни бюлетини за Борис Цветков “, аргументира жалбата си към ОИК кандидат-кметът. „ Ако се окаже, че по една или друга причина не може да се покаже точния избор, тогава ще се наложи да се касират изборите “, добави той. Цветков е безапелационен, че повторното броене е належащо – „ по-добре е за всички. Ще се върне доверието, че в случай че някой е победил е победил почтено “, уверен е той.
Цветков заяви, че показва материали за разнообразни секции с конкрeтни нарушавания – „ доста недействителни бюлетини, доста неточности в самото разказване “ и разяснява, че в случай че той е на мястото на досегашния кмет, който претендира за трети мандат, ще изиска наново броене. „ Защото когато тръгваш да си трети мандат кмет в на процедура резделен регион с такива подозрения в отчитането, с гигантския административен напън на хората, които имат общински жилища, с към този момент посочилите се видеозаписи, подадени до прокуратура, Министерство на вътрешните работи и Министерски съвет за непосредствено договаряне на ромски избор и на престъпен контингент – аз особено не бих могъл да ръководя с такава не сянка, а облаци на подозрение върху твоя избор и честността на избора “, добави Цветков и прикани претендента на ГЕРБ да се съгласи за наново броене.
„ Надяваме се институциите независимо, както са създали в Несебър и други отдалечени общини и райони, а и в София да си свършат работата и да открият има ли подобен административен, корпоративен, платен избор и други нарушавания, които да са задоволителни да се направи прецизен резултата, в случай че е допустимо, а в случай че не е допустимо да се касират изборите и да бъдат оповестени нови в тези три региона на София “, съобщи Още Цветков. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР