Издигат контролно-пропускателни пунктове в един от кварталите на Ямбол. Причината

...
Издигат контролно-пропускателни пунктове в един от кварталите на Ямбол. Причината
Коментари Харесай

Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус

Издигат контролно-пропускателни пунктове в един от кварталите на Ямбол. Причината са 11 души с доказан ковид и една умряла жена, притежател на болестта. На незабавно съвещание в понеделник вечерта Областният медицински съвет е взел решение да ограничи разпространяването на COVID-19 от огнище в квартала „ Райна Княгиня”.

За задачата полицията сложи заграждения и постове, на които по образеца на ромските квартали в София, ще се ревизират всички. Към момента се не разрешава напълно влизането и излизането от квартала, предава NOVA.

„ Предприехме тези ограничения, с цел да ограничим влизането и излизането от квартала, който се състои от седем улици и два жилищни блока. Това се наложи заради високия брой инфектирани с ковид и двама умряли от последните седмици”, изясни регионалния шеф на Ямбол Димитър Иванов.

Той уточни още, че стартира тестване на всички контактни лица на инфектираните. „ Надявам се бързо да ограничим разпространяването на вируса. За нас е значимо в къси периоди да бъдат свалени ограниченията и кварталът да се върне към естествения си темп на живот”, добави Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР