Издайникът от британската аналитична фирма Cambridge Analytica разкри, че канадската

...
Издайникът от британската аналитична фирма Cambridge Analytica разкри, че канадската
Коментари Харесай

Скандалът с Cambridge Analytica: Канадска компания проучвала републиканските избиратели в САЩ

Издайникът от английската аналитична компания Cambridge Analytica разкри, че канадската компания AggregateIQ е работила върху програмен продукт , наименуван " Рипън " (Ripon), който е употребен за определяне на републикански гласоподаватели преди президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, осведоми " Ройтерс ".

От AggregateIQ не са коментирали разкритията на Кристофър Уайли - някогашен чиновник на Cambridge Analytica.

 Издайникът, свързван със абсурда с “Фейсбук”, сложи под въпрос Брекзит
Издайникът, свързван със абсурда с “Фейсбук ”, сложи под въпрос Брекзит

Той сподели, че избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати го е стимулирало

Преди Кристофър Уайли разкри по какъв начин Cambridge Analytica е употребила персонални данни от " Facebook " , с цел да помогне за избирането на Доналд Тръмп.

Рипън, градът, в който Републиканската партия е учредена през 1854 година, е името на инструмент, допускащ събиране на данни за гласоподаватели , сортиране на съответни гласоподаватели, осъществяване на изследвания измежду гласоподавателите и други

" Има действително доказателство в обществения домейн, че AIQ фактически е основала " Рипън ", програмен продукт, който употребява логаритми от данните на " Facebook ", разкри Уайли пред Комисията по цифрови технологии, просвета, медии и спорт в английския парламент.

От AggregateIQ обявиха пред " Ройтерс " на 24 март, че в никакъв случай не са били част от Cambridge Analytica и в никакъв случай не са сключвали контракт с компанията.

Британската компания Cambridge Analytica разгласи, че не е споделяла никаква информация от " Facebook " на AggregateIQ . Допълва се, че не са се свързвали с AggregateIQ от декември 2015 година

По-рано Кристофър Уайли и юристите му оповестиха, че акцията за Брекзит е била финансирана нелегално . В абсурда е забъркана и въпросната канадска компания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР