Издателят на сайта desebg.com стартира поредица, озаглавена Добрата ДС (по

...
Издателят на сайта desebg.com стартира поредица, озаглавена Добрата ДС (по
Коментари Харесай

Христо Христов стартира поредицата „Добрата ДС“

Издателят на уеб страницата desebg.com започва поредност, озаглавена Добрата Държавна сигурност (по Васил Терзиев).

Разследващият публицист, фокусирал през последните години вниманието си върху проучване и осветление на някогашната тоталитарна репресивна работа е предизвикан от несъответстващите изказвания на Васил Терзиев, претендент на БП-ДБ за кмет на София.

„ Това, което се видя е в действителност какъв брой доста има да приказваме по тази тематика [за Държавна сигурност], с цел да имат хората по-добро схващане какви са тези служби, кой какво е правил, че не всички са били идентични, не всяка една конструкция е била мракобесна и не се е занимавала с доносничество, с мръсни поръчки, експорт на каптагон и всевъзможни други неща, които слагаме под един знаменател. И че доста от тези хора, които са работили в тези структури, като моите родители… Всъщност всяка една естествена страна от Бангладеш до Буренди и най-развитите имат такива структури и те се грижат за ползите на страната по друг метод. “
Думите са изречени обществено от Терзиев инцидентно или не навръх 10 септември 2023 година – денят, който през време на тоталитарния комунистическия режим е празник на Държавна сигурност и националната милиция. С това наследникът на комунистическо-десарския жанр ясно сподели, че оценката му за репресивния уред на Българска комунистическа партия е същата като тази, която през целия преход разнообразни представители на Държавна сигурност се пробват да възстановяват.

Документалната поредност „ Добрата Държавна сигурност “ (по Васил Терзиев) ще показа структурата на Държавна сигурност, нейните способи и роля по време на комунистическия режим (1944-1990). За да може читателите да се срещнат с документалните обстоятелства и сами да преценяват дали България тогава е била като естествените страни „ от Бангладеш до Бурунди и най-развитите “, както е уверен Васил Терзиев и дали тогавашните „ специфични служби “ са се грижили „ за интереса на страната “, както той твърди.
Поредицата е адресирана и до водачите на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Спаси София “, които премълчаха признанието на Васил Терзиев, явно съгласявайки се с него. Те към този момент демонстрираха, че издигайки неговата кандидатура погазват всички демократични полезности, за които българското общество се бори измежду рухването на тоталитарния комунистически режим и работят за възпроизвеждането във властта на наследници на репресивната машина на Българска комунистическа партия. В от поредицата е показана синтезирана история на „ положителната “ Държавна сигурност (по Васил Терзиев).
е отдадена Първо основно ръководство, което е разузнаване по руски пример, а разкрива мокрите поръчки на Първо основно ръководство на Държавна сигурност.
Гражданите на София имат право на осведомен избор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР