Издателят Манол Пейков само за един ден събра солидни дарения

...
Издателят Манол Пейков само за един ден събра солидни дарения
Коментари Харесай

Издателят Манол Пейков събра само за един ден 125 000 лв. за къщата на Димитър Талев в Прилеп

Издателят Манол Пейков единствено за един ден събра солидни дарения за закупуването на родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп, районен съд Македония.

Пловдивчанинът стана прочут с проведените от него дарителски акции в поддръжка на Украйна, осигурявайки стотици електрически генератори за бедстващите от войната хора там, както и със събраните повече от един милион лв. за потърпевшите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

В сряда Пейков разгласи нова самодейност - за закупуване на родната къща на Димитър Талев – създател на " Железния светилник ", " Преспанските камбани " и " Гласовете ви слушам ". Той прецизира, че собственичката на къщата - Снежана Аческа, е склонила да понижи желаната цена за парцела до 80 000 евро. Но след придобиването й ще са нужни обилни средства за ремонт на къщата.

Вижте какво написа на страницата си във Facebook Пейков:

Към 14:00 часа през днешния ден събраните за пазаруването и реставрацията на родната къща на Димитър Талев в Прилеп са над 125,000 лв.. (По предварителни оценки, сумата за закупуването е към 160,000, а за последващия ремонт – най-малко още 200,000 лв..)

Бих желал да успокоя мнозината, които загрижено ме посъветваха деликатно да проуча всички документи за парцела, както и възможното съществуване на тежести върху него: не имам намерение да изхарча и стотинка от вашите пари, преди да имам недвусмислена зелена светлина от юристите си – които към този момент се заеха с деликатно изследване на документите и тънкостите на македонското законодателство.
(Надявам се към този момент да сте наясно, че нямам податливост да подобавам към о б щ о т о по лековерен метод.)

Припомняме сметката за дарения:

Фондация " Манол Пейков и другари "
Пловдив, бул. Александър Стамболийски 9
Търговска банка Д АД
IBAN: BG09DEMI92405000310141
или PayPal: [email protected]
Основание: Дарение за родната къща на Димитър Талев

Благодаря ви за поддръжката! Мисля, че сме на път да сътворим нещо в действителност свястно. ❤

П.П. Прилагам фотография на истинския нотариален акт от 1926 година (на сръбски език), с който дядото на брачна половинка на Снежана Аческа придобива къщата от майката на Димитър Талев. ❤ ❤
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР