Издателят, депутат и общественик Манол Пейков изрази готовност да подкрепи

...
Издателят, депутат и общественик Манол Пейков изрази готовност да подкрепи
Коментари Харесай

Манол Пейков помага на 102-годишна жена, която съди Петър Волгин за думи за Народния съд

Издателят, народен представител и държавник Манол Пейков изрази подготвеност да поддържа 102-годишна жена от Лом, която съди журналиста от БНР Петър Волгин. Избраният за мъж на годината Пейков написа следното:

" 102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело против водещия на БНР Петър Волгин поради негов пост във фейсбук за Народния съд. Жената се е почувствала афектирана, тъй като тя ѝ фамилията ѝ са тежко потърпевши от комунистическия режим след преврата от 1944 година

В исковата си молба тя споделя, че мъжът ѝ, таман завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството. След това повече никой не го вижда. От роман на свидетел жена му схваща, че е бил претрупан на камионетка. Почти две години по-късно е бил разгласен за безследно липсващ.

Жена му остава сама с дребния им наследник. По време на комунистическия режим двамата живеят тежко. На сина не е разрешено да учи висше обучение, фамилията е считано за " зложелател на народа " и даже е спряна пенсията на тъста на изчезналия.

Аз и фамилията ми бяхме следени от Държавна сигурност, като не желая да влизам в детайлности за това, тъй като се смущавам още повече (дори когато го описвам на юриста си) ", написа дамата в исковата си молба.

Тя е възмутена от пост във фейсбука на Волгин от 1 февруари. В него той декларира:

" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ". Жената претендира 1000 лева от Волгин за непозволено увреждане. Искът ѝ е 5001 лева, само че е предявен отчасти, тъй като тя споделя, че не може да си разреши държавната такса от 4% върху цялата сума.

Делото ще се гледа в Софийския областен съд. "

С подготвеност бих съдействал за събирането на средствата за правосъдните разноски и отбраната на въпросната дама.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР