Издателство Клет България ежегодно провежда най-голямото събитие за българските учители

...
Издателство Клет България ежегодно провежда най-голямото събитие за българските учители
Коментари Харесай

Магдалена Тодорова: Cambridge Day 2024 предлага решения за предизвикателствата пред учителите по английски език

Издателство " Клет България " годишно организира най-голямото събитие за българските учители по британски език в страната - Cambridge Day.

Тази година, в деня на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий – 11 май, се състоя 18-о издание на конференцията, което събра над 400 преподаватели от цялата страна.

За ролята на чуждоезиковото обучение и тематиките свързани с него беседваме с Магдалена Тодорова, началник отдел " Маркетинг и основни клиенти " в издателството.

На 11 май се организира осемнадесетата конференция Cambridge Day. Споделете какво в действителност е тя за преподавателите по британски език в България?

Cambridge Day e на първо място празник. Ден, изпълнен с потребна информация и интензивно другарство, с доста страсти и позитивно въодушевление.

Ден, в който учителите по британски език, Cambridge University Press and Assessment, и доста наши сътрудници сме дружно.

Ден, в който обменяме опит и положителни практики в поддръжка на едно по-добро и качествено обучение за нашите деца.

Как се е развил този ден, отдаден на преподаването на британски език в България, през годините?

За осемнадесетте години, в които организираме Cambridge Day, доста неща се трансформираха и имам вяра, че успяхме да надградим конференцията и даваме допустимо най-вече на нашата публика.

Денят на Кеймбридж се трансформира в най-голямото събитие за преподавателите по британски език в страната, факт, който може единствено да ни радва.

Две от изданията на събитието през годините се наложи да бъдат извършени онлайн – това ни сподели, че без значение от събитията сме основали една традиция със постоянни основи, която е търсена и най-много потребна за учителите в България.

Радвали сме се на конгрес онлайн с над 700 участника, като след интервала на Covid-19, това се промени с провеждането на редица онлайн формати през цялата образователна година.

Въпреки това, последните две години продължаваме да се виждаме с над 400 участника от цялата страна.



Как подбрахте тематиките и лекторите за тази година?

Благодаря Ви за този въпрос, тъй като мисля, че той е в основата Cambridge Day да се организира към този момент 18 години в България и да се радва на извънредно висока оценка освен в нашата страна.

Получавали сме самопризнание от десетки лектори, от задграничните ни сътрудници, че на Балканите това е може би най-голямото и добре проведено събитие за преподавателите по британски език.

Всичко това е с помощта на честната и градивна противоположна връзка, която получаваме от участниците. Стремим се посредством сесиите и лекторите да подберем верните тематики и да застъпим тези въпроси, които нашата публика през годините е показала като значими за нея.

Подготовката на едно такова събитие изисква над 6 месеца организация, тъй че напълно скоро ще стартираме да търсим лектори за 2025 година.



Какъв беше акцентът на Cambridge day 2024 година?

Няма да скрия, че най-усмихната част от целия ден е по време тържественото награждаване на финалистите от националния кръг на влиятелното интернационално съревнование Kangaroo Global Linguistics (KGL), както и на спечелилите от Художествено-музикалното съревнование, проведени годишно в границите на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България.

Асоциацията е обединяване на учебни заведения, стремящи се към по-високо равнище на преподаване на непознат език, като в нея членуват учебни заведения и центрове с най-разнообразна устременост.

Щастливи сме да забележим по какъв начин деца от цяла България, с помощта на техния труд и отличната подготовка на учителите им, получават забележителни високи резултати.

Децата, които вземат участие в KGL демонстрират в действителност невероятни познания по британски език, а тези от тях, които се явяват и на интернационалния кръг, обичайно се прибират с оценки.

Cambridge Day е моментът, когато гордо излизат на сцената със своите преподаватели, с цел да получат своите медали, грамоти и заслужените овации на публиката.

Магдалена Тодорова е част от екипа на издателство от 2006 година.

Професионалният ѝ път минава през разнообразни позиции в компанията, а към днешна дата е началник Маркетинг и основни клиенти в издателството.

През годините е отговаряла за връзката с книжарниците, работила е по редица акции и начинания в поддръжка на чуждоезиковото образование за деца и възрастни, както и по подбора и вноса на учебници и образователни пособия от задгранични сътрудници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР