Издателство Аксел Шпрингер обяви, че уволнява Юлиан Райхелт, главен редактор

...
Издателство Аксел Шпрингер обяви, че уволнява Юлиан Райхелт, главен редактор
Коментари Харесай

Главният редактор на "Билд" е уволнен след "смесване на секс, журналистика и корпоративни пари"

Издателство " Аксел Шпрингер " разгласи, че уволнява Юлиан Райхелт, основен редактор на най-продавания вестник " Билд ". Не се показва точна причина, само че решението е оповестено в миг на засилено внимание към него след изявления в други медии за държанието му на работното място.

Райхелт към този момент си взе отпуск след изявления по-рано тази година за връзките му с сътрудници. Разследване по въпроса дали е злоупотребявал със служебното си състояние го оневини и той се върна, само че удостовери, че е имал връзки в редакцията.

Преди няколко дни " Ню Йорк таймс " за обвиняванията против Райхелт, само че публикацията бе частично въз основа вътрешното следствие за това по какъв начин са повишавани стажантки, с които е имал връзка, а по-късно им е намирана друга задача, до момента в който най-после биват уволнявани.

" Не е разделял лясно персонални и служебни въпроси "

" Аксел Шпрингер " - водещо издателство в Европа, което от два месеца има и американското издание " Политико " - написа, че е получило нова информация за държанието на Райхелт.

Не се оповестяват детайлности, само че за издателството е проблем, че " Юлиан Райхелт не е разделял ясно персонални и служебни въпроси " даже откакто инспекциите против него са завършили напролет и че не е бил прям за " истината ". В публикацията на " Ню Йорк таймс " се споделяше, че доказателствата от вътрешното следствие са " обрисували картина на просвета на работното място, при която се смесват секс, публицистика и пари на компанията ".

Разследване на друго немско издателство, " Ипен ", бе спряно преди издание с аргумента, че управлението е решило да избегне усещането, че се пробва да нанесе финансови вреди на конкуренцията си. " Ипен " (която издава баварските вестници " Мюнхнер Меркур " и tz) удостовери, че са водени диалози с " Аксел Шпрингер ", само че отхвърли те да са били придружени от напън, довел до отхвърли от следствието.

За " Билд " разтърсването е мощно. Райхелт, който е на 41 година, бе лице на учредения през 1952 година таблоид и това го трансформира в един от най-влиятелните публицисти в Германия. Отскоро той отговаряше за работата по новия ефирен план на " Билд ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР