Издателствата обновяват електронните учебници с нови ресурси – за да

...
Издателствата обновяват електронните учебници с нови ресурси – за да
Коментари Харесай

С готовност отново за учене онлайн: Обновяват електронните у...

Издателствата обновяват електронните учебници с нови запаси – с цел да има повече принадлежности при ново вероятно превключване онлайн поради пандемията. Видеа, звукови файлове и карти допълват общоприетото наличие.

За изданията на КЛЕТ-България има дори алтернатива преподавателят да направи виртуална класна стая в платформата на издателството, да присъдени оттова децата и да показа с тях електронния учебник. Помислено е за такава опция, защото по принцип до електронните учебници с спомагателните запаси имат достъп само преподавателите, а учениците употребяват единствено електронночетимите, които дублират книжните с PDF разновидности на страниците.

И „ Просвета “, и КЛЕТ, чиито учебници и пособия се употребяват най-масово, имат подготвеност при ново превключване онлайн да дадат краткотрайно свободен достъп до електронните и за учениците.

Учебниците на „ Просвета “ до 7. клас, които се поставят гратис на децата от подготвителна група до края на прогимназията, към този момент са доставени в цялата Пловдивска област, сподели представителят за Пловдив Красимира Брайкова.



От 15 юни учителите ще получат достъп до електронните. Преподаватели, които са сменили учебното заведение, би трябвало да се свържат с издателството, с цел да получат нов акаунт.

Всички електронночетими учебници пък ще са качени на уеб страницата и за облекчение при използването им отсега нататък няма да се изискват регистрации и пароли.

До края на идната седмица ще приключат доставките и на КЛЕТ, увери представителят на издателството за Пловдивско Мария Будакова.

Тази година се подменят с нови екземпляри учебниците за 3. и 7. клас, защото за тези класове е изминал 3-годишният интервал за приложимост.

Късно бяха утвърдени от МОН напълно новите учебници за дванайсетокласниците – последния випсук, за който поетапно влизат в действие стратегиите по новия Закон за предучилищното и учебното обучение. Вече могат да бъдат прегледани на уеб страниците на издателствата, чака се скоро да са налични и по книжните тържища. Наборите включват и учебници за финален клас в професионалните гимназии. Все още се чакат единствено по профилиращи предмети, които отново по новия закон към този момент се избират след 11. клас.

Издателствата пускат и нови пособия, изключително за децата от начален курс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР