Издателска къща ХЕРМЕС“ представя ДРЕВНИТЕ ЛЕКОВЕ от Джош Акс обем: 496 стр. цена: 19,95

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
ДРЕВНИТЕ ЛЕКОВЕ
от Джош Акс
обем: 496 стр.
цена: 19,95
Коментари Харесай

ИК Хермес представя „Древните лекове“

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

ДРЕВНИТЕ ЛЕКОВЕ

от

Джош Акс

размер: 496 стр.

цена: 19,95 лева

ISBN 978–954–26–2198–0

превод: Марина Огнянова  

Тайните на естествената медицина и лекуването с билки, етерични масла и канабидиол 

Очаквайте „ Древните лекове “ на 15 ноември!

За създателя

Джош Акс е хиропрактор, сертифициран специалист по натурална медицина и клиничен нутриционист. През 2008 година основава център по функционална медицина в Нашвил. Неговият уебсайт DrAxe.com е в топ 10 на най-посещавани и четени здравни уеб страници в света.

Д-р Акс всекидневно споделя със своите почитатели настояща информация за храненето, естествените лекове и лечения, дава препоръки за фитнес и предписания за потребни ястия и домашно приготвени медикаменти и козметика.

Освен работата с голям брой пациенти, доктор Акс написа публикации и книги, взе участие в известни телевизионни излъчвания, изнася лекции и организира семинари. Със брачната половинка му – Челси, основават подготвителната стратегия BurstFIT, станала известна като най-бързия и ефикасен метод да се топят мазнини.

Българските читатели го познават с книгите „ Яжте мръсно “ и „ Чудото колаген “.

За „ Древните лекове “  

Векове наред лечителите употребявали естествени средства и лечения, с цел да отстранят първопричините за заболяванията и да възстановят салдото в организма. Този холистичен метод към здравето обаче остава изцяло подценен от актуалната медицина, която цели угнетяване на признаците с фармацевтични артикули.

Ревностен покровител на античната философия за диагностика и лекуване, доктор Акс отсява есенцията на многовековния опит на Аюрведа, китайската и близкоизточната медицина, с цел да направи това познание необятно налично. В книгата той преглежда в детайли античния лековит боеприпас от храни, билки и подправки, етерични масла, промени в метода на живот, духовни практики и лечебни придвижвания. За всеки, който търси различно решение на здравословните си проблеми, са препоръчани протоколи с храни, билки, практики и етерични масла за над 70 постоянно срещани болести – от сърдечносъдови и автоимунни заболявания до алергии и наднормено тегло.

Откъс  

***

Когато станах лекар, поставих клетва като всички останали лекари. Тази клетва гласеше „ На първо място не причинявай щета “. Но по какъв начин който и да е доктор може да съблюдава тази клетва, в случай че разчита само на фармацевтични артикули. Както е споделил сър Уилям Ослър, почитан канадски доктор, живял през XIX век, „ Този, които приема медикаменти, би трябвало да се възвръща два пъти: един път от заболяването и един път от медикаментите “.

Тук разгадавам напълно дребна част от голямата покруса, подклаждана от фармацевтиката, която безшумно се развихря в цялата страна. Има обаче една по-голяма истина, която ни прави още по-зависими от медикаментите: в продължение на години западната медицина е пренебрегвала, подценявала и от време на време даже съзнателно укривала информация за по-безопасни други възможности, свързани с античните способи на лекуване.

Да вземем да вземем за пример канабидиола – нееуфорично вещество в растението коноп (разновидност на канабиса). Използвано е за лекуване в продължение на хиляди години, само че през 1970 година американското държавно управление забрани използването му за всевъзможни цели и го включи в категорията на смъртоносните опиати като хероина, а по-късно и метамфетамините. Междувременно през 2003 година държавното управление получи патент върху канабидиола и други по този начин наречени канабиноиди (химически субстанции в растението канабис) – и умерено си прибира парите, когато се основават медикаменти на основата на тези съставки. Всъщност през 2018 година Американската организация по храните и медикаментите утвърди първия медикамент на основата на канабис – „ Епидиолекс “, за лекуване на рефракторни припадъци при деца. През същата година държавното управление най-сетне легализира конопа, когато наличието му на тетрахидроканабинол (THC) – психоактивното веществото в канабиса, е под 0.03 %. Това значи, че канабидиолът от коноп – само че не от другите разновидности на канабис – е законен на федерално равнище.

С други думи, в продължение на близо 50 години ръководещите са забранявали на вас, на мен и на всички останали хора в тази страна да използват законно канабидиол и други безвредни вещества на основата на коноп, въпреки да са знаели, че от тях има медицински изгоди – и скрито са се подготвяли да вършат облага от тях.

Ако сте толкоз възмутени от това, колкото съм аз, сте на вярното място. Написах „ Древни лекове “, с цел да ви кажа, че нездравословните лекарства не са единственият метод да се лекуват болести – и да споделя с вас най-хубавото от античните секрети на другите лечебни обичаи от целия свят, в това число обичайната китайска медицина (ТКМ), аюрведична медицина и медицината в Древна Елада, Близкия изток и Библията. На тези страници съм събрал най-скъпоценното от съкровищницата на античните лечения. Ще научите по какъв начин да употребявате медицински растения (включително канабидиол и други канабиноиди), етерични масла, лечебни двигателни практики, медитация, молебствия, престояване измежду природата, акупунктура и способи на хранене, съобразени с вашите персонални потребности.

Докато медикаментите, отпускани с рецепта, идват на рискова цена както финансово, по този начин и физически, тези антични лекове са щадящи, само че мощни, безвредни и ефикасни, когато се използват вярно, и не са скъпи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР