ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА ХЕРМЕС“ кани на ПРЕМИЕРА НА ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

...
ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА ХЕРМЕС“ кани на ПРЕМИЕРА НА ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
Коментари Харесай

Премиера на книга от Тони Николов

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ ХЕРМЕС “ кани на ПРЕМИЕРА НА „ ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. ЗАПИСКИ Пожарна охрана БЪЛГАРСКИТЕ КРИЗИ “ от  ТОНИ НИКОЛОВ.

Заповядайте на 20 юни (вторник) от 18,00 часа в Културен център „ Тракарт “, подлез „ Археологически “.

Събитието е част от културната стратегия на „ Пловдив чете “.

Книгата ще бъде показана от Руси Чернев.

Тони Николов е мъдрец и публицист. Главен редактор на Портал Култура и на списание „ Култура “. Специализирал е в Папския институт за Изтока (Рим) и в Училището за висши филантропични науки (Париж) в групата на проф. Жак льо Гоф. Член е на Международното общество за проучване на средновековната философия (S.I.E.P.M.) в Лувен. От 2005 до 2009 година е основен редактор на Радио Франс Ентернасионал – България. Преводач на книги на Ж. П. Сартр, Ж. Ф. Лиотар, А. Безансон, Ж. Грийн, Вл. Гика, К. Вирджил Георгиу, Оливие Клеман. Съставител на четиритомника с есета на Георги Марков и на книга с неиздадени ръкописи на Иван Хаджийски. Кавалер на Ордена за заслуги на Република Франция. Автор на книгите „ Пропуканата България “ (2015), „ Българската алтернатива “ (2017), „ Спомнена София “ (2021) и „ Бленувана София “ (2022).

Нима е чудно, че българската политика затъна в „ спиралата на хаоса “? Историите на поредност „ български рецесии “ са нанизани на еднакъв безконечен конец, отвеждащ директно към пагубния избор сред Русия и Запада, довел до горестни крушения и сложни освестявания. И не на последно място – до необявената, само че към момента продължаваща, че даже и усилваща се с годините „ българска революция “, разпокъсала тялото на нацията на „ враждуващи племена “, възприемащи себе си на първо място като „ фили “ и „ фоби “.

Тони Николов
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР