Изданието съобщи, позовавайки се на свои източници, че американското министерство

...
Изданието съобщи, позовавайки се на свои източници, че американското министерство
Коментари Харесай

Адвокат на Асандж: Все още няма споразумение със САЩ, не се отказват от екстрадиция

Изданието заяви, базирайки се на свои източници, че американското министерство на правораздаването обмисля опцията да разреши на Асандж да пледира " отговорен " по облекчено обвиняване в корист с класифицирана информация. Говорител на ведомството отхвърли да разяснява тези изказвания.

" Не е подходящо юристите на господин Асандж да вършат мнения, до момента в който неговото дело към момента се преглежда от Върховния съд на Обединеното Кралство. Единственото нещо, което може да се каже е, че не разполагаме с никакви индикации, че министерството на правораздаването има намерение да реши случая. Съединени американски щати не престават със същата увереност да желаят изгонването му по всички 18 обвинявания, по които го грозят 175 години затвор ", се споделя в изказване на юрист Бари Полак, представено от Българска телеграфна агенция.

" Уолстрийт джърнъл " писа, че през последните месеци чиновници на американското министерство на правораздаването и юридическият екип на Асандж са провели предварителни диалози за съглашение за признание на виновност, само че че все не се е стигнало до твърди решения и " договарянията могат да се провалят ".

Асандж води правосъдна борба против изгонването си в Съединени американски щати, където е търсен по отношение на наказателни обвинявания поради публикуването на поверителни американски военни документи и дипломатически телеграми през 2010 година.

Вашингтон твърди, че публикуването на документите заплашило човешки животи.

Поддръжниците на Асандж споделят, че той е воин на антисистемната политика и че е станал жертва, тъй като е разкрил непозволени дейности на Съединени американски щати , в това число във войните в Афганистан и Ирак. Ако бъде екстрадиран, Асандж може да бъде наказан на до 175 години в затвор с оптимално непоколебим режим.

Многобройни правозащитни организации, водещи медии и водачи на страни като Мексико, Бразилия и Австралия приканиха обвиняванията против Асандж да бъдат свалени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР