Изданието констатира, че войната в Украйна е в застой. Руската

...
Изданието констатира, че войната в Украйна е в застой. Руската
Коментари Харесай

The Guardian: Повратната точка на войната в Украйна ще настъпи май месец

Изданието установи, че войната в Украйна е в застой. Руската атака в Донбас не е изцяло сполучлива и занапред стартира да се развива без никакви признаци за огромен пробив. Неуспехите на съветските войски на изток публицистите приписват на неподходящото време в района, мощната опозиция на въоръжените сили на Украйна, както и на проблемите на съветското командване и ръководство.

В същото време украинските сили към момента не са в положение да стартират огромна контраатака и чакат оръжия от Запада. Но в случай че военната помощ не е задоволителна за смяна на военния баланс, „ ще възникне въпросът какви други отговорности са подготвени да поемат Съединени американски щати, Англия и другите членове на НАТО “.

Вестникът също по този начин счита, че нуклеарните закани на Путин имат за цел да сплашат, само че остава неизпълним риск съветският президент да ескалира в допълнение, в случай че се почувства заплашен.

По-рано беше обявено, че Германия е одобрила доставката на тежки оръжия за Украйна за отбрана на фона на пълномащабна съветска инвазия. Това решение беше предшествано от едночасов спор.

Ден преди този момент ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба разгласи прехода на въоръжените сили на Украйна към оръжия на НАТО. Украйна навлезе в качествена, кардинално нова фаза, за която никой даже не мечтаеше, сподели дипломатът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР