Издъхваме, над 25% от бизнеса вече фалира. Това каза в

...
Издъхваме, над 25% от бизнеса вече фалира. Това каза в
Коментари Харесай

Алибегов: Притеснителни са последните реплики на Василев за ДДС-то, над 25% от бизнеса вече фалира

Издъхваме, над 25% от бизнеса към този момент банкрутира. Това сподели в ефира на „ Денят на живо” по NOVANEWS ръководителят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. По думите му разноските в сектора, по отношение на предишни години са нарастнали близо три пъти.

„ Не ни тормози, че няма да има газ или петрол- ще ги има. Притеснява ни обаче на каква цена. Бизнесът се тормози и като чуе, че държавното управление има подготвен проект, в който ние не сме взели участие. Лекотата, с която се оповестява, че има единствено 20% нарастване на цените също е много странна. Стоките в нашия отрасъл идват с 15-20% по-скъпи доставни цени.

Като прибавим към това повишаването на електрическата сила, макар обезщетенията, бизнесът се гърчи, пробвайки се да заплати високите сметки. Разходите ни по отношение на предишни години са нарастнали близо три пъти. Няма по какъв начин обаче това да се отрази в цената за крайния клиент. Представете си какво ще стане, в случай че едно кафе коства 6 лв. да вземем за пример?”, разяснява той.

Според ръководителя бизнесът се стреми да не подвига цените, само че стартира да устоя все по-трудно.

„ Всичко, което се натрупа като спомагателни разноски, яде от облагата ни и в един миг облага няма. Действия от страна на страната също”, сподели още той.

Не се прави разлика сред обществени и стопански ограничения, счита Алибегов.

„ Притеснителни са последните реплики на министър Асен Василев за ДДС-то. Или нищо не схваща, или всичко се прави за повлияване на публичното мнение. Той не е понижил никакво Данък добавена стойност, то беше понижено по време на пандемията. Няма никаква причина да бъде понижена ставката. С намаляването на ДДС-то, минималните осигурителни приходи за сектора станаха 800 лева”, добави той.

Ричард Алибегов разяснява още, че украинските бежанци у нас нямат предпочитание за пускане на работа в сектора.

„ Продължаваме да внасяме работна ръка от Киргизстан и Молдова”, добави той./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР