Издадената от Международния наказателен съд (МНС) в Хага в петък

...
Издадената от Международния наказателен съд (МНС) в Хага в петък
Коментари Харесай

Франция: Путин да не си мисли , че ще избегне правосъдието

Издадената от Международния углавен съд (МНС) в Хага в петък заповед за арест на съветския президент Владимир Путин е извънредно значимо решение, съобщи френската външна министърка Катрин Колона в изявление за в. " Журнал дю диманш ".

" Това е извънредно значимо решение, тъй като то значи, че всеки виновен за военни закононарушения или за закононарушения против човечеството би трябвало да дава отговор за дейностите си, без значение от статута или от ранга си ", акцентира Колона, представена от Франс прес.

" Сега никаква частица от веригата не може да си мисли, че ще избегне правораздаването и това би трябвало да накара доста хора да се замислят ", добави тя.

Във връзка с военните самолети, обещани от Полша и Словакия на Украйна, Колона съобщи, че всичко, което оказва помощ на Украйна, е потребно.

" Страните, които имат руска техника, която украинците към този момент познават добре, можаха да вземат това решение. За да се парира съветската атака, Украйна би трябвало да може да устоява със средствата, които са разполагаем в този момент ", добави Колона.

Запитана за бъдещи доставки на по-модерни изтребители от Франция да вземем за пример, Колона означи, че президентът Еманюел Макрон и министърът на въоръжените сили по принцип са споделили, че няма табу в тази тенденция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР