Издадена за първи път през 1969 г. и обединяваща поредица

...
Издадена за първи път през 1969 г. и обединяваща поредица
Коментари Харесай

Излиза Стремеж към смисъл от Виктор Франкъл

Издадена за първи път през 1969 година и сплотяваща поредност от лекции, книгата „ Стремеж към смисъл “ е фундаментален труд за логотерапията – психотерапевтична система, основана на концепцията за търсенето на смисъл в живота като главен претекст в държанието на индивида. Това ново и редактирано издание на книгата е първото от 1988 година насам.

" В епохата на екзистенциалния вакуум най-важната задача на образованието е не да предава обичаи и познание, а да усъвършенства тази дарба, която разрешава на индивида да открива неповторими смисли. Днес образованието не може да си разреши да върви в коловоза на традициите, то би трябвало да развива способността да се взимат самостоятелни и достоверни решения. В ера, в която Десетте Божи заповеди сякаш губят безусловната си годност, е по-важно от всеки път индивидът да се научи да се вслушва в десетте хиляди заповеди, произлизащи от десетте хиляди неповторими обстановки, от които се състои животът му. А във връзка с тези заповеди той би трябвало да се съветва със своята съвест и да се осланя на нея. Жизнената и ясна съвест е единственото, което оказва помощ на индивида да противостои на резултатите на екзистенциалния вакуум, а точно – конформизма и тоталитаризма. "
" Живот на нашата планета " - визията на Сър Дейвид Атънбъро за бъдещето
Сър Дейвид Атънбъро – международно приет естественик и пионер в научнопопулярните телевизионни стратегии, прави равносметка на проме...

                                                                  Виктор Франкъл

Виктор Франкъл е професор по неврология и психиатрия във Виенския университет, само че заема професури и в Америка: в Харвард, университетите в Далас, Питсбърг и в Калифорнийския университет. Като основател на логотерапията е почетен с почетната купа „ лекар хонорис идея “ от 29 университета от целия свят.

Знаковата му книга – „ Човекът в търсене на смисъл “, е преведена на повече от 40 езика и до гибелта на Франкъл през 1997 година от нея са продадени над 12 милиона екземпляра. Според проучване, направено от библиотеката към Американския конгрес, това е една от десетте най-влиятелни книги на предишния век, трансформирала живота на мнозина.

Още от КНИГИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР