Изчистването на историята на търсене от последните 15 минути става

...
Коментари Харесай

Подобрение в Android: бързо чистене на историята на търсене


Изчистването на историята на търсене от последните 15 минути става налично и за Android
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребителите на Гугъл приложения за iOS имат разполагаем функционалност за бързо изчистване на 15-минутната история на търсене още от предишното лято, а в този момент и притежателите на Android устройства се снабдиха с сходно улеснение.

Новата функционалност се задейства единствено с няколко клика. Съответната алтернатива ще се появи в формалното приложение на Гугъл за Android (иконата наподобява като огромна цветна писмен знак G). След това ще бъде задоволително да кликнете върху фотографията на профила и да изберете „ Изтриване на последните 15 минути” под бутона „ История на търсенето “.
още по темата
Гугъл към този момент предлага варианти за бързо заличаване на цялата история на търсене или автоматизирано заличаване на историята от последните 3, 18 или 36 месеца. Освен това потребителите могат ръчно да изтрият историята на обособените поръчки за търсене. Това е комфортно, само че не и в случаите, когато има потребност от заличаване на данни единствено за последната сесия на търсене.

Трябва да се означи, че след заличаване историята на търсене ще изчезне на всички устройства, към които е обвързван акаунтът – от смарт телефон до таблет или хромбук. Въпреки това няма да можете да изтриете историята от други приложения на Гугъл.

Към момента актуализацията към момента не е налична за всички консуматори. Очаква се функционалността да се появи на стадии за разнообразни потребителски групи. Дали ще има сходна алтернатива и за настолни компютри към този момент не е известно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР