Изчистите съзнанието си от лепкавата кал на TikTok и Netflix

...
Изчистите съзнанието си от лепкавата кал на TikTok и Netflix
Коментари Харесай

15 правила на Павел Дуров относно това как трябва да се живее

Изчистите съзнанието си от лепкавата тиня на TikTok и Netflix и изберете самотата – на какво ни учи „ съветският Зъкърбърг “

Създателят на „ ВКонтакте “ и Telegram нееднократно се е изказвал не толкоз по тематики от софтуерния бранш, съперниците, цензурата, монополистите или американския съд, що се касае за нещата, които в действителност са най-важни в този живот – по какъв начин да не го пропиляваме, с кого да живеем и къде да търсим щастието. 36-годишният милиардер рядко дава изявленията за медиите, само че постоянно, по няколко пъти в годината, по разнообразни мотиви разгласява своите „ правила за живота “ в обществените мрежи. От Russia Beyond припомняме на какво ни е учил Дуров, като събрахме някои от неговите цитати.

„ Струва си да слушате само интуицията си. Всеки път, когато съм се вслушвал в мнението на „ по-възрастните и по-разумните “, съм губил време. Ако чувствате какво би трябвало да извършите, игнорирайте мнението на престижите “.

„ Комуникацията се надценява. Час самотност е по-продуктивен от седмица диалози “.

„ Всичко може да се прави по-бързо. Първата версия на „ ВКонтакте “ през 2006 година я направих за месец. Тя незабавно стартира да пораства. Въпреки другите отзиви, работата се прави или бързо и качествено, или дълго и неприятно “.



Getty Images

„ Жалко, че множеството хора избират да хранят мозъците си не с обстоятелства от действителния живот, които могат да ни разрешат да променим света, а с случайни сериали от Netflix или видеа от TikTok. На надълбоко равнище, нашият мозък не може да разграничи измислицата от действителността, тъй че изобилието от цифрово забавление натоварва подсъзнанието ни, което създава решения на несъществуващи проблеми. За да сме изобретателни и продуктивни, би трябвало първо да почистим съзнанието си от лепкавата тиня на нерелевантното наличие, с което „ логаритмите за препоръчване “ ни заливат всекидневно. Ако желаеме да си върнем креативната независимост, би трябвало първо да си върнем контрола върху личното си схващане “.

„ Всички млади на външен тип мъже на междинна възраст, с които съм разговарял, към този момент са изживели една огромна част от живота си. Това може да е резултат от независимостта им от моделите за спане/ядене/поведение на различен човек. Или пък просто да е корелация и хората, самостоятелни от нездравите обществени правила, да са самостоятелни и в персоналния си живот.

„ Нещата, които притежаваш, в последна сметка стартират да те имат “.

„ Не бива да се доверявате на никого на 100%. Няма значение до каква степен смятате, че някой заслужава доверие и от какъв брой години го познавате – основните въпроси е най-добре да контролирате персонално “.

„ Не преяждайте. Хората наподобява по-възрастни поради наднорменото тегло и с него са свързани десетки заболявания. Обикновено аз хапвам два пъти дневно – един път в шест часа и един път на обяд, без да пояждам сред тези хранения. Да ядеш три пъти и повече пъти дневно е просто (лош) табиет “.



Legion Media

„ Имах шанса да забогатея рано в живота си. Когато бях на 22, към този момент имах милиони долари в банковата сметка, на 25 те бяха десетки милиони, а на 28 – стотици милиони. Това обаче в никакъв случай не ме е предписание благополучен “.

„ Големите корпорации употребяват маркетингови похвати, с цел да ни накарат да мислим, че решението на всички проблеми се крие в пазаруването на повече и повече от техните артикули. Например, в случай че сте с наднормено тегло, ще ви бомбардират с реклами за абонаменти за фитнес клубове или хранителни добавки. Но ключът към загубата на тегло е да ядете по-малко – не нови обувки или протеинови прахчета “.

„ Приятелите в обществените мрежи са събитие от 2010-те години. Всички, които ти трябват, от дълго време са в месинджър. Да се поддържат остарели описи с другари в обществените мрежи е безсмислено и дълго. Да четеш нечии вести е затормозяване на мозъка “.

„ Достатъчно е да имаш 10% уверени поддръжници на дадена концепция, с цел да обърнеш останалите 90% от обществото на своя страна. Убедените в дадена идея хора могат да са и по-малко от 10% – 5%, 2%, даже една хилядна от % на популацията. Но в случай че вярата им в триумфа и предаността им на концепцията са непоколебими, е невероятно да им противостоиш. В рискови случаи, за смяната на всеки мащаб е задоволителна вярата на един човек. Вашата, да вземем за пример “.

„ Червените дни в календара са принадлежности за втълпяване на идеологии и стимулиране на потреблението. Нито служителите, нито традициите, нито обществото, нямат право да споделят на човек по кое време да работи, по кое време да почива, какво да чества и с кого да се поздравява “.

„ Продадох своя дял във „ ВКонтакте “, защото съществуването му можеше да ми попречи да вземам верни решения. Но за нищо не скърбя – отбраната на персоналните данни на хората коства толкоз и доста повече. От декември 2013 година нямам благосъстоятелност, само че ми остана нещо доста по-важно – чиста съвест и идеали, които съм подготвен да пазя “.

„ Компромисът е по-лош от всяка опция “.

създател: ЕКАТЕРИНА СИНЕЛШЧИКОВА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР