Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър …През

...
Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър …През
Коментари Харесай

Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър

Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър …През 1945 година, на Бъдни вечер, в дома на семейство Содър (Sodder) избухва огромен пожар. Къщата е изцяло разрушена, а единствено двама възрастни и четири от деветте деца на Содър съумяват да се измъкнат (HiddenTruth.site).Останалите пет деца – 14-годишният Морис, 12-годишната Марта, 9-годишният Луис, 8-годишната Джени и 5-годишната Бети, са изчезнали. Техните остатъци в никакъв случай не са открити …Какво се е случило с тези деца, към момента е мистерия, макар, че доста откриватели са проучвали този случай и са изказвали разнообразни теории.Семейство Содър живеели в дребното градче Файетвил, в планинския район Апалачи, Западна Вирджиния, Съединени американски щати.Къщата им била огромна, добре издигната, със седем спални. Джордж Содър и брачната половинка му Джени били доста богати хора. Джордж имал частна компания за въглища. Той и брачната половинка му постоянно били мечтали за огромно семейство и дарявали своите 9 деца с обич и грижи.


 1 600x450 - Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър
В оня нощ на Бъдни вечер, петте най-малки деца – Морис, Марта, Луи, Джени и Бети, убедили родителите си да ги оставят да си играят в хола покрай коледната елха. Те им разрешили да поседят известно време към елхата, при изискване да ревизират дали вратата на къщата е заключена, преди да си легнат.Към среднощ, когато всички деца към този момент спели, телефонът, намиращ се в коридора на къщата, иззвънял. Джени дала отговор на позвъняването и чула чужд женски глас, който посочил някакво име. На назад във времето се чувал мощният смях от друга жена. Джени споделила: „ Набрали сте неверен номер. “ и затворила.Когато майката напускала коридора назад към спалнята, тя забелязала, че входната врата на къщата не е заключена. Помислила си, че децата са не запомнили за ангажимента им, след което заключила вратата и си легнала.Когато дамата била съвсем заспала, внезапно чула мощен гръм и почукване по покрива. Решила, че й се е причуло и заспала умерено.Скоро по-късно, къщата бързо почнала да се цялостни с пушек. Когато съпрузите скочили от леглото, цялата къща към този момент била в дим. Започнали да викат на децата да излизат бързо от вкъщи.Когато двойката се втурнала на открито, те видели с смут, че цялата им къща гори. Отвън стоели изплашени четири от децата, а останалите пет липсвали.

 770 434 pozhar kyshta 600x338 - Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър
Вече не можели да влязат в къщата през вратата, по тази причина решили да стигнат до стаите им, които се намирали на последния етаж на къщата, благодарение на градинска стълба.Когато Джордж изтичал до навеса за стълбата, той видял, че там, където била преди, в този момент мястото е празно. Няколко дни по-късно, по време на следствието, се оказало, че някой е взел градинската стълба на Содър и я е хвърлил в канавката.В суматоха, Джордж решил да стигне до втория етаж на къщата като се качи върху кабината на работния си камион. Но, камионът не запалил … Тогава мъжът се втурнал към втория си камион, само че и той бил развален. А следобяд на същия ден и двата били в цялостна редовност.Джордж Содър почнал да се пробва да се изкачи на втория етаж самичък и съумява. След като блъснал стъклата на прозорците с голи ръце, с цел да влезе вътре, се разрязал доста зле. От типа на погълнатите от огъня стаи му станало ясно, че в случай че децата към момента са в къщата, те към този момент са мъртви.

 Изчезналите пет деца на Джордж и Джени Содър
Изчезналите пет деца на Джордж и Джени СодърРодителите изтичали до телефонната кабина, с цел да се обадят на пожарната, само че нямало връзка, като че ли телефонните линии били развалени … В момента, в който хукнали към къщите на съседите си за помощ, покривът на къщата им се срутил.Един от съседите решил да тръгне със личната си кола до пожарната, която била на 2,5 благи от къщата на семейство Содър. Той съумял, само че пожарните коли пристигнали на мястото на случая към 8 часа сутринта, т. е. 7 часа след началото на пожара. По това време къщата на Содър към този момент се била трансформирала в пушеща пепел.Когато руините се охладили малко, Джордж и Джени почнали да се пробват да намерят останките на децата си. Те разкрили няколко предмета, които приличали на дребни кости, само че по-късно им било неразрешено да ровят из пепелта, с цел да не пречат на работата на инспекторите.По време на следствието се оказало, че телефонните линии били съзнателно прекратени.Скоро било разкрито, че през октомври 1945 година, три месеца преди пожара в дома на Содър, Джордж отказал да купи застрахователна лавица. В отговор на отхвърли, продавачът на полицата заплашил Содър, че домът му „ ще изгори, а в огъня ще бъдат унищожени децата му “. Джордж не приел съществено тази опасност, вярвайки, че продавачът е просто сърдит.Един ден, в къщата пристигнал електротехник, който повърхностно споделил, че там има неприятни предпазители, и че един ден могат да провокират пожар. Думите му разтревожили Джордж, който се обадил на електрическата компания, която обслужвала къщата му. От компанията му споделили, че всичко е наред, и че електротехникът евентуално просто е желал в допълнение възнаграждение.По време на следствието, инспекторите разкрили, че пожарът е избухнал в мазето и най-вероятно е породен от повреден токопрекъсвач. Случаят бил завършен, а гибелта на децата била оповестена за акцидент.

 Разследващите преглеждат странните дребни кости, открити в пепелта
Разследващите преглеждат странните дребни кости, открити в пепелтаДжени Содър била извънредно депресирана от гибелта на петте си деца и защото следствието от полицията и пожарникарите се случвало доста постепенно, тя решила да проверява случая сама.Тъй като костите на децата в никакъв случай не били открити в пепелта, като се изключи тези странни дребни предмети, които приличали на кости, и за които всички бързо не запомнили, било публично решено, че огънят е бил толкоз мощен, че всички кости са унищожени. Но, Джени считала това пояснение за прекомерно неправдоподобно.Тя посетила локалния крематориум, с цел да разбере при каква температура и какви условия огънят може съвсем изцяло да унищожи човешките кости. Казали й, че костите не се топят, а се разпадат, и че с цел да бъде погубен целият човешки скелет при пожар, е нужна температура на горене от над 454 градуса по Целзий, в продължение на 2 часа.Четете още: Кой отвлече и умъртви шестгодишния Адам Уолш? (видео)Междувременно, домът на семейство Содър изгорен изцяло единствено за 45 минути, поради дървената конструкция на структурата и скоростта напразно онази нощ.Поради това Джени решила, че децата й са отвлечени. Говорейки пред The ​​Raleigh Register, повече от 30 години след пожара, тя споделя следното: “Не можеш да ми кажеш, че в тази къща пет деца могат да изгорят и нищо да не остане от тях. Не, в никакъв случай няма да допускам. ”Това довело до повече въпроси. Как биха могли да бъдат отвлечени пет деца от фамилния дом измежду нощ, без да се разсънят родителите или другите братя и сестри?Дори самата Джени в миналото е била считана за обвинена. Самата тя споделя, че имало клюки, че тя и брачният партньор й, малко преди пожара, са застраховали изчезналите си деца за 75 хиляди $. Доказано е обаче, че те не са получавали никакви застрахователни заплащания след случая.В опит да открият хипотетично отвлечените деца, Джени и Джордж Содър платили за великански билборд, на който пишело: “Каква е ориста на нашите деца? Отвлечени, убити или изгорени? “. Те предложили и премия от 5000 $ за всяка потребна информация.

 4 392x600 - Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър
Скоро, в полицията почнали да се получават доста известия за хипотетично наблюдаване на изчезналите деца на разнообразни места. Един свидетел твърдял, че работил в хотел в Чарлстън, на 50 благи западно от вкъщи на Содър, и е видял децата на идващия ден след пожара.Той споделя: “Децата бяха съпроводени от две дами и двама мъже. Всички говореха на италиански. Те се записаха към среднощ. Опитах се да приказвам с децата другарски, само че мъжете демонстрираха неприязън и отхвърлиха да ме оставят да приказвам с тях.Един от мъжете ме погледна злобно, обърна се и стартира да приказва бързо на италиански. Веднага цялата група спря да ми приказва. Чувствах се пренебрегнат и не споделих нищо повече. Те отпътуваха доста рано на идната заран. ”Уви, полицията не могла да открие нищо за мистериозните италианци с пет деца в Чарлстън или в други градове в региона. Или това била подправена диря, или децата бързо били отведени далеко.Има доста откриватели, които имат вяра, че италиански фашисти биха могли да си отмъщават на Джордж Содър. Той е роден през 1895 година в Сардиния (Sardegna) и е пристигнал в Съединени американски щати на 13-годишна възраст. Винаги е избягвал да приказва за това, че е италиански преселник.Докато е още много млад, Джордж Содър става притежател на компания за транспорт на въглища във Файетвил. Съпругата му Джени също е италианка по рождение, а моминското й име е Чиприани.Семейство Содър било доста уважавано в града, частично, тъй като Джордж имал мощни антипатии към Мусолини и като цяло бил корав съперник на нацистите. В същото време, във Файетвил имало доста други италиански имигранти, които имали противоположни възгледи.Съобщава се също, че Джордж Содър постоянно бил заплашван от сицилианската мафия. Дори няколко седмици преди пожара, децата на Содър му се оплакали, че били преследвани по улицата от непозната кола, когато се прибирали от учебно заведение.Луис Содър е на 9 години, когато е бил похитен или е изгорен в пожара. 22 години след изгубването му, майка му Джени получава необичайно писмо от Сентрал Сити, Канзас. Писмото няма противоположен адрес, а съдържа фотография на млад мъж.На гърба на фотографията написа “Луис Содър. Обичам брат Франки и дребните момчета. ”.

 5 410x600 - Изчезването на петте деца на Джордж и Джени Содър
След това писмо, Джордж Содър и Джени наемат частен следовател, който да откри подателя му, само че той не съумява. Родителите не могат да потвърдят дали има подобие сред мъжа на фотографията и дребния Луис Содър. Те обаче мислят, че това е техният Луис …Изчезването на децата на Содър остава неразкрито в продължение на десетилетия. Въпреки обстоятелството, че казусът е толкоз прочут и „ гръмък “, ФБР в никакъв случай не се заема с него.През 1947 година, Джордж и Джени се обръщат непосредствено към шефа на ФБР – Едгар Хувър (John Edgar Hoover), с вярата, че той ще им помогне. Те получават персонално писмо от Хувър, който написа: „ Въпреки, че бих желал да бъда потребен, този проблем наподобява е местен и е отвън полето на следствието на това бюро! “.Други сътрудници на ФБР декларират, че са подготвени да оказват помощ на фамилията незабавно щом получат позволение от локалните управляващи, само че по някаква причина, както полицията на Файетвил, по този начин и пожарната, отхвърлят да дадат „ зелена светлина “. Това е още един унищожителен удар за семейство Содър.Те в никакъв случай не са възстановили разрушената от пожара къща. Вместо това са трансформирали мястото в градина-паметник.Джордж Содър умира през 1969 година, а брачната половинка му Джени – през 1989 година Единственият жив член на фамилията сега е Силвия, най-малката от децата на Содър, която била единствено на 2 години в нощта на пожара.Какво се е случило с петте деца, остава незнайно …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР