Избягалият затворник Борис Иванов се е опитал да вземе заложник

...
Избягалият затворник Борис Иванов се е опитал да вземе заложник
Коментари Харесай

Избягалият затворник се опитал да вземе заложник преди да бъде заловен

Избягалият пандизчия Борис Иванов се е опитал да вземе пленник преди да бъде хванат от полицията.

Това се разбра по време на конференция на управлението на Министерство на вътрешните работи в Ловеч след огромната интервенция по залавянето на беглеца.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че макар голямото напрежение и натиска върху органите на реда, те са съумели да заловят избягалия пандизчия Борис Иванов. " Един рецидивист, изнасилвач, обирджия е заловен. Да са спокойни - събота, неделя... Така работи системата, по този начин ще работим и отсега нататък ", съобщи той, представен от БНР.

Иванов е задържал стара жена, която живеела на края на селото, с цел да уплаши жителите на Летница. " Тя дава сигнал с жест към районния контрольор, който тя познава и действително той по тези жестове схваща, че тя в действителност е застрашена ", изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

" Така работи системата, по този начин ще работим и отсега нататък по отношение на всички, които нарушават разпоредбите. Само за два дни, към 52 часа ни бяха нужни за издирването. Благодаря на всички, които участваха в интервенцията.Бяхме подложени на критика, че използвахме доста сили, само че те бяха нужни. Важно е да подчертая, че рецензиите, които чувахме, демотивират състава, чиновниците са пресирани и под непотребен напън, когато работят старателно. На процедура, подхванати и осъществени са всички нужни дейности, които не всеки път може да бъдат оповестявани и обяснявани, само че се правят. Нека има рецензии, само че по-внимателни, с цел да могат експертите да работят умерено ", съобщи министърът.

Радев разказа и по какъв начин е протекло издирването. По думите му през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи са получили сигнал по-конкретен сигнал къде се намира Иванов и неотложно е била организирана огромна интервенция с целия запас на ОДМВР, СОБТ, Дирекция „ Жандармерия “-ГД „ Национална полиция “.

" Проверени бяха доста места, в избран миг служебните кучета попаднаха на диря и сътрудниците работиха цяла нощ. Сутринта получихме сигнал на тел. 112 от гражданин на Летница, че беглецът е видян в необитаема къща в града. Към мястото са ориентирани повече сили и казусът се е развил динамично - беглецът е осъществил похищение на стара жена в опит да се застрахова против дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, употребявано е огнестрелно оръжие за респектирането му и я е оставил. Продължил е бягството си и след бързи дейности на СОБТ, е арестуван. Няма потърпевши. В резултат на дейностите на жандармеристите, е предотвратено отвличането на дамата и възможна заложническа рецесия. В момента, в който е осъзнал, че е разпознат, беглецът под паника обмислил тактики за избавяне – вижда дамата, която живее в края на обитаемото място, само че тя съумява да даде знак с жестове на районния контрольор, че е застрашена и той е реагирал доста съответно. Опитал още веднъж да избяга и след бързи тактически дейности на СОБТ, беглецът е арестуван. СОБТ не се употребява единствено за неутрализиране и в тази ситуация работата им способства търсеният да не извърши друго закононарушение ", сподели Радев.

Полицията ще проучва дейностите на беглеца. Според първичната преценка на МВР най-вероятно той не е имал прелиминарен повсеместен проект.

Вероятно на Иванов ще бъде повдигнато и ново обвиняване - за опита за отвлизане на стара жена. В момента той се намира в Районното полицейско ръководство в Ловеч при засилено полицейско присъствие
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР