Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е

...
Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е
Коментари Харесай

Задържаха избягалия шофьор от катастрофата в София, бил дрогиран

Избягалият водач от тежката злополука в София Георги Семерджиев е арестуван в София след спецакция на Отряд „ Кобра”, оповестиха за Нова от Министерство на вътрешните работи. Следователите се включиха в следствието по предписание на основния прокурор Иван Гешев.

Той е арестуван на адрес, на който не е регистриран публично, в изцяло безпомощно положение, несъответстващ и дрогиран, научи NOVA от източници от следствието. Не могъл да даде пояснение за злополуката. Съдебно-токсикологична експертиза ще открива каква дрога е използвал мъжът, преди да седне зад кормилото във вторник.

От екипите, работещи по случая, споделиха още, че има данни за друго осъществено от Семерджиев нарушаване на пътя часове преди смъртоносната злополука. Все още не е несъмнено дали има публично подаден сигнал за това.

Разследващите и прокуратурата отхвърлиха да дадат повече детайлности за акцията по ареста. Потвърдиха, че Семерджиев не бил " изключително съответен ", само че съумял да даде телефонния номер на майка си, която от своя страна му намерила юрист. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

Семерджиев е престъпно проявен, обявиха работещите по случая. По-рано стана ясно, че някогашният футболист има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал авариралия автомобил с подправени номера, тъй като транспортното средство е било спряно от придвижване. В колата са открити сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

По информация на NOVA книжката му също е подправена. Представял документ, за който твърдял, че е публикуван в Швейцария. Справка сред Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче посочила, че книжката не е същинска. Официално проверяващите потвърдиха единствено, че това към момента се ревизира.

Семерджиев беше разгласен за общодържавно търсене и по старите каузи, по които е разследван.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР