Избухването на коронавирус + период на сезонни настинки и грип ...

Избухването на коронавирус + период на сезонни настинки и грип

5 страхотни чая за силен имунитет

Избухването на ковид + срок на сезонни настинки и грип - време е за подсилване на имунната система!

Човешката имунна система е главната преграда , която защищава организма от нападателни външни фактори. Укрепването на имунитета, както и превантивните ограничения , насочени към поддържането му, са важно за всички хора без изключение.

В тази публикация ще ви кажем какви здравословни и вкусни чайове могат да се употребяват за това.

1. Чай с джинджифил и мед

Джинджифилът е мощен антиоксидант, който предизвиква процеса на разчистване на червата от отрови и по този метод обезпечава имунната отбрана на организма. Освен това съдържа доста витамин С, който също е съществен за повишение на имунитета. Джинджифилът е чудесно антибактериално средство, което детоксикира организма от паразити. 

Рецептата за чай с джинджифил е елементарна . Коренът от джинджифил би трябвало да се настърга на едро ренде, тъй че да се получат 2 супени лъжици. Сложете ги в литров буркан, добавете 1-2 супени лъжици елементарен зелен чай, 3 супени лъжици свеж лимонен сок, 1 супена лъжица мед. Изсипете вряла вода върху буркана до ръба и оставете напитката да се запари. След час чайът от джинджифил е подготвен . 

2. Чай от липа

Средство номер едно за настинки. Ароматният парещ чай с притурка на мед ще увеличи устойчивостта на организма при първите признаци на простуда , ще облекчи напрежението и ще го успокои. Има противовъзпалителен, антипиретичен, потогонен, отхрачващ, диуретичен, аналгетичен резултат . 

Добавете суха липа в размер на 1 супена лъжица цвят към 200 мл вода (около една чаша). Затворете го компактно или още по добре - увийте го с забрадка и оставете да се запари в протежение на 20-25 минути. Пием и се наслаждаваме.

3. Чай от мащерка

Мащерката успокоява нервната система и оказва помощ за облекчение на симптомите на стрес; оказва помощ за възобновяване на силата при обща преумора; облекчава спазмите, има релаксиращ ефект; подобрява паметта и повишава имунитета. Билката мащерка има противовъзпалителни, зарастващи рани и бактерицидни свойства; Използва се като отхрачващо, потогонно, диуретично и аналгетично средство.

4. Зелен чай

Зеленият чай е енергийна и витаминна напитка, която дава подтик на жизненост и има удобен резултат върху имунната система на индивида . Той може да предотврати появата на хронични болести и да подобри благосъстоянието. Зелените чайове имат антибактериални, антивирусни и противогъбични резултати . Ползите от зеления чай за организма се дължат на химикалите и съединенията, които го съставят. 

5. Чай от лайка 

Противовъзпалителните свойства на лайката са от дълго време прочути . Веществата, съдържащи се в това растение, потискат растежа на бактериите в организма и по този метод могат да предотвратят разнородни типове болести и да задействат имунната система.

Източник: actualno.com