Избухването на коронавирус + период на сезонни настинки и грип

...
Избухването на коронавирус + период на сезонни настинки и грип
Коментари Харесай

5 страхотни чая за силен имунитет

Избухването на ковид + интервал на сезонни настинки и грип - време е за подсилване на имунната система!

Човешката имунна система е главната преграда, която защищава организма от нападателни външни фактори. Укрепването на имунитета, както и превантивните ограничения, ориентирани към поддържането му, са от голяма важност за всички хора без изключение.

В тази публикация ще ви кажем какви здравословни и вкусни чайове могат да се употребяват за това.

1. Чай с джинджифил и мед

Джинджифилът е мощен антиоксидант, който предизвиква процеса на разчистване на червата от отрови и по този метод обезпечава имунната отбрана на организма. Освен това съдържа доста витамин С, който също е значим за повишение на имунитета. Джинджифилът е чудесно антибактериално средство, което детоксикира организма от паразити. 

Рецептата за чай с джинджифил е елементарна. Коренът от джинджифил би трябвало да се настърга на едро ренде, тъй че да се получат 2 супени лъжици. Сложете ги в литров буркан, прибавете 1-2 супени лъжици елементарен зелен чай, 3 супени лъжици свеж лимонен сок, 1 супена лъжица мед. Изсипете вряла вода върху буркана до ръба и оставете напитката да се запари. След час чайът от джинджифил е подготвен. 

2. Чай от липа

Средство номер едно за настинки. Ароматният парещ чай с добавка на мед ще увеличи устойчивостта на организма при първите признаци на простуда, ще облекчи напрежението и ще го успокои. Има противовъзпалителен, антипиретичен, потогонен, отхрачващ, диуретичен, аналгетичен резултат. 

Добавете суха липа в размер на 1 супена лъжица цвят към 200 мл вода (около една чаша). Затворете го компактно или още по добре - увийте го с забрадка и оставете да се запари в продължение на 20-25 минути. Пием и се любуваме.

3. Чай от мащерка

Мащерката успокоява нервната система и оказва помощ за облекчение на признаците на стрес; оказва помощ за възобновяване на силата при обща преумора; облекчава спазмите, има релаксиращ ефект; усъвършенства паметта и покачва имунитета. Билката мащерка има противовъзпалителни, зарастващи рани и бактерицидни свойства; Използва се като отхрачващо, потогонно, диуретично и аналгетично средство.

4. Зелен чай

Зеленият чай е енергийна и витаминна напитка, която дава подтик на жизненост и има удобен резултат върху имунната система на индивида. Той може да предотврати появяването на хронични болести и да усъвършенства благосъстоянието. Зелените чайове имат антибактериални, антивирусни и противогъбични резултати. Ползите от зеления чай за организма се дължат на химикалите и съединенията, които го сформират. 

5. Чай от лайка 

Противовъзпалителните свойства на лайката са от дълго време известни. Веществата, съдържащи се в това растение, потискат растежа на бактериите в организма и по този метод могат да предотвратят разнообразни типове болести и да задействат имунната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР