Избухнаха бунтове между противници и поддръжници на правителството на Еритрея

...
Избухнаха бунтове между противници и поддръжници на правителството на Еритрея
Коментари Харесай

26 полицаи са ранени при сблъсъци на фестивал на еритрейската култура в Германия

Избухнаха протести сред съперници и поддръжници на държавното управление на Еритрея в немския град Щутгарт. При конфликтите бяха ранени 26 служители на реда, заяви локалната полиция.

В събота се организира събитие, проведено от еритрейска асоциация. Още сутринта, няколко часа преди началото на събитието, покрай мястото се събраха няколкостотин опозиционно настроени хора от Еритрея.

Агресивно настроена навалица стартира да атакува участници в събитието и полицейски чиновници с дървени тояги, по някои от които имаше пирони, железни пръти, бутилки и камъни, съобщи bTV. Сигурността в началото беше подкрепена от над 300 полицейски чиновници, само че след избухналите конфликти бяха изпратени спомагателни служби за незабавна помощ.

Вечерта, след края на събитието, конфликтите се възобновиха, което докара до съществени разстройства в градския превоз.

„ Днес бяхме буферна спирка за еритрейския спор, който се разигра по улиците на Щутгарт с всеобщо принуждение. Нито мащабът, нито интензитетът на насилието бяха явни авансово. Въпреки това, с помощта на професионалната интервенция, успяхме да заловим съвсем всички извършители. За страдание, имаме 26 ранени, на които поисквам бързо възобновяване “, сподели зам.-началникът на локалната полиция Карстен Хьофлер.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР