Избраният за президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът

...
Избраният за президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът
Коментари Харесай

Джо Байдън готов с дипломатическия си екип

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в завърши през днешния ден с образуването на дипломатическия си екип, "за да поправи " външната политика на страната след четирите години ръководство на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Агенция Франс Прес отбелязва, че Байдън е номинирал на високи постове в Държавния департамент представители на администрацията на президента Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият, на който бе заместител. Той изрази ясно волята си да скъса с едностранния метод на Тръмп, чийто управнически лозунг бе "Америка преди всичко ".

Байдън към този момент разгласи в края на ноември, че е избрал за собствен държавен секретар Антъни Блинкън. Той е бил заместник-държавен секретар при ръководството на Обама.

Днес Байдън номинира за първи заместник-държавен секретар, втория човек в йерархията на Държавния департамент, Уенди Шърман. 71-годишната Шърман е била дипломатически консултант на президента Бил Клинтън през 90-те години на предишния век, когато е работила по севернокорейското досие, а като заместник-държавен секретар по политическите въпроси през втория мандат на Обама взе участие в договарянето на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година

Тъй като републиканците, както и някои демократи, са гневни съперници на иранската нуклеарна договорка, се очакваше да има известни проблеми с одобряването на номинацията на Шърман от Сената. Процедурата обаче ще премине по-лесно, откакто демократите завоюваха балотажите при започване на този месец за двете места в горната камара на Конгреса от щата Джорджия, което на процедура им обезпечи надзор върху Сената, отбелязва Ройтерс.

Байдън номинира за заместник-държавен секретар по политическите въпроси, третия човек в йерархията на Държавния департамент, Виктория Нюланд. Дипломат от кариерата, Нюланд е била помощник-държавен секретар за Европа и Евразия, непрекъснат представител на Съединени американски щати в НАТО и представител на Държавния департамент.

Байдън разгласи още през днешния ден, че номинира своя дълготраен външнополитически консултант Брайън Маккиън за заместник-държавен секретар по ръководството и ресурсите - де факто индивидът, който дава отговор за оперативното действие на Държавния департамент.

Заместник-държавен секретар за оръжейния надзор и интернационалната сигурност ще е чернокожата Бони Дженкинс. Сега специалист от неправителствения бранш, тя е работила в Държавния департамент по времето на Обама.
Узра Зея е номинирана за заместник-държавен секретар за гражданската сигурност, демокрацията и правата на индивида. Родена в Съединени американски щати щерка на индийски имигранти, тя напусна Държавния департамент през 2018 година в символ на митинг против, по думите й, расовите и сексистките предубеждения в администрацията на Тръмп.

Комисията на Сената по външнополитическите въпроси ще има чуване във вторник за одобряване на номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар, отбелязва Ройтерс. Обявените през днешния ден номинации също би трябвало да бъдат одобрени от горната камара на Конгреса, която към този момент е следена от Демократическата партия на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

Преходният екип на Байдън разгласи през днешния ден в официално съобщение, че дипломатическият екип на новия американски президент ще има за задача освен "да поправи " външната политика на Съединени американски щати, "но и да й даде нова идея ". Искам да "възстановя моралната и международната лидерска роля " на Съединените щати, подкрепяни от своите съдружници. "Америка се завръща ", акцентира бъдещият американски президент, който ще встъпи в служба в сряда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР