Избраният за най-добър футболист на България за 2022 година Кирил

...
Избраният за най-добър футболист на България за 2022 година Кирил
Коментари Харесай

Футболист №1 на България, кресненецът Кирил Десподов с две големи мечти

Избраният за най-хубав футболист на България за 2022 година Кирил Десподов показа, че най-големите му фантазии са да взе участие в Шампионската Лига и да класира България за огромен интернационален конгрес, като акцентира, че фактически мисли за трансфер зад граница след края на сезона.

„ Нарадвах се на премията, несъмнено. Дълго време ще се веселя. Скромна почерпка обаче беше и се върнах в Разград, защото следва работа. Всеки един състезател има сложни моменти през годината, само че за наслада бяха за малко. За мен беше прелестна година, означих два гола на финала на Суперкупата, спечелихме купата с клуба. Имахме неприятни резултати през лятото с националния отбор, само че по-късно завършихме добре годината с Младен Кръстаич отпред. Изпратих добра година и се надява идната да е също толкоз мощна “, съобщи футболистът от Кресна пред " Диема спорт ", написа Блиц.бг.

„ Не е правилно да разясня равнището на българските играчи. Наистина, последните 1-2 години няма момчета, които да се показват феноменално на открито, което не е добре за футбола. И след церемонията споделих, че се надявам да имате много по-труден избор за идната година. Това ще значи, че има конкуренция. Това ще е добре и за националния тим, тъй като ще има гении, които ще ни изстрелят към фантазията ни. Според мен има конкуренция, не знам за какво мислите, че няма. Чочев, Груев и Недялков са доста положителни футболисти. Те са експерти и се раздават на най-много. Мисля, че те са ми конкуренция, само че аз не го виждам по този метод. Трябва да сме сплотени и да оставяме на публицистите да преценят кой заслужава премиите “.

„ За мен е голяма чест да се наредя до Стоичков и Бербатов, които са оставили невероятна диря. Не знам дали скоро някой ще стигне въобще това равнище. Затова споделям, че съм горделив, само че това не е зоната на комфорт, в която ще вляза. Ще се опитам да реализирам още повече триумфи и да продължа да надграждам. Имам желания за чужбина, само че ще ги запазя за себе си. Всеки един състезател мечтае да играе в Европа, с цел да се развива. Това важи и за мен. Казал съм обаче, че оставам до лятото, тъй че би трябвало да мисля в този момент единствено и само за Лудогорец. Трябва да съм здрав, да съм във форма, да сме първенци и след това ще забележим по какъв начин ще се развият нещата “.

„ Претръпнал съм към рецензиите от дълго време. Благодаря на критиците, тъй като ме вършат по-силен и ме държат на крайници всеки ден. Няма по какъв начин да ми повлияят отрицателно. Всеки един човек се бори със зъби и нокти да се развива. Трябва да почитаме труда на хората. Всеки има свое мнение, само че не знам за какво си мислят, че това мнение ни интересува. Мен ме интересува мнението на хората, които схващат от футбол и могат да ме тласнат нагоре. Вече от две години съм в Лудогорец и не е малко натоварването в клуба, защото се търси максимума във всеки шампионат. Мисля, че ще се оправим, имаме мощни играчи и дълга пейка. Готови сме ментално и знаем, че желаеме да стане първенци “.

„ Аз не желая да разясня конкуренцията. Аз споделих на лагера в Турция, че борбата ще е жестока. Всеки ще желае да извлече максимума и да стане първенец, само че мисля, че ЦСКА ще ни е главният съперник. Няма да е елементарно, само че ние обичаме провокации и го показахме и в Лига Европа. Андерлехт е доста добър тим. Имат проблеми в този момент, само че това не би трябвало да ни отпуска. Те са сериозен клуб, със съществени играчи и ше ни затруднят, в случай че си мислим, че ще минем напред елементарно. Добре е да има още луди вечери, добре е и за българския футбол, в случай че продължава напред в Европа “.

„ В последните мачове имахме положителни резултати с националния тим и е значимо какво създадем в квалификациите. Има добра атмосфера в тима, само че би трябвало да пренесем тази сила в идните мачове, с цел да класираме България. Това е болна тематика на всички в България. Винаги споделяме, че би трябвало да се направи нещо в тази тенденция и в този момент ние сме в тази позиция, с цел да създадем това действителност. Тошко Неделев може да ни помогне като по-опитен състезател, както и още няколко състезатели “.

„ Голът против Северна Македония ми донесе огромна страст. Всички знаят каква беше обстановката. Заболя ни от освиркванията, беше несериозно това, което се случи. За мен този гол беше специфичен, тъй като защитихме родината си и нямаше по какъв начин да дадем задна, тъй като това беше значим миг за българския народ като цяло. Имаше доста щастливи хора и радостни мнения като цяло “.

„ Две са фантазиите ми – да класираме България за огромен конгрес и да играя в Шампионската лига ", приключи Десподов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР