Избраният президент Джо Байдън планира да представи обширен законопроект за

...
Избраният президент Джо Байдън планира да представи обширен законопроект за
Коментари Харесай

Байдън обмисля гражданство за 11 млн. души, живеещи в САЩ без правен статут

Избраният президент Джо Байдън възнамерява да показа просторен законопроект за имиграцията на първия ден от администрацията си, надявайки се да обезпечи осемгодишен път към поданството на към 11 милиона души , живеещи в Съединени американски щати без юридически статут, огромен поврат от администрацията на Тръмп и суровата й имиграционна политика, оповестява АП.

Байдън е на път да извърши огромно предизборно заричане , значимо за латино гласоподавателите и други имигрантски общности след четири години на ограничаващи политики и всеобщи депортации на президента Доналд Тръмп . Законопроектът обезпечава един от най-бързите пътища за поданство за тези, които живеят без юридически статут, само че не съумява да включи обичайния компромис за засилена гранична сигурност, желан от доста републиканци, което прави приемането в Конгреса под подозрение.

Очаква се да законопроектът от стотици страници да бъде импортиран, откакто Байдън постави клетва в сряда .

Като претендент Байдън назова дейностите на Тръмп във връзка с имиграцията " непреклонно нахлуване " против американските полезности и съобщи, че ще " възвърне вредите ", като в същото време ще продължи да поддържа граничните ограничения.

Съгласно законодателството, живеещите в Съединени американски щати от 1 януари 2021 година без юридически статут биха имали петгодишен път до краткотраен юридически статут или зелена карта , в случай че преминат инспекции на предишното, платят налози и изпълнят други съществени условия. След това идва тригодишен път към натурализация за поданство.

За някои имигранти процесът би бил по-бърз . Така наречените " мечтатели ", младежите, пристигнали в Съединени американски щати нелегално като деца , както и селскостопански служащи и хора с краткотраен предпазен статут биха могли да се класират по-бързо за зелени карти, в случай че работят, учат или дават отговор на други условия.
 Съд спря опита на Тръмп да изключи незаконните имигранти от преброяването
Съд спря опита на Тръмп да изключи незаконните имигранти от преброяването

Заповедта на държавното управление е противозаконна

Законопроектът не е толкоз обстоен , колкото последният главен ремонт на имиграционната политика, препоръчана, когато Байдън бе вицепрезидент по време на администрацията на Обама.

Например, той не включва постоянен детайл на гранична сигурност , а по-скоро приканва за правене на тактики. Нито основава нови гастарбайтери или други визови стратегии.

Той адресира някои от главните аргументи за миграцията от Централна Америка към Съединените щати и дава безплатни средства за развиване на работната мощ и проучване на британски език.

Очаква се Байдън да предприеме бързи изпълнителни дейности, с цел да обърне други имиграционни дейности на Тръмп , в това число преустановяване на възбраната за идване от няколко най-вече мюсюлмански страни.

Байдън поредно показва имиграционните дейности като един от целите си от " ден първи ", като показва обсега на изпълнителните пълномощия, на които може да се позове, с цел да обърне политиките на Тръмп.

Съюзниците на Байдън и даже някои републиканци дефинираха имиграцията като главен проблем , при който новата администрация би могла да откри общ език с водача на републиканците в Сената Мич Макконъл и задоволително други сенатори републиканци, с цел да избегне безизходицата сред администрациите на двете партии в продължение на десетилетия.

Този тип съществена победа - даже в случай че включва компромис - може да бъде от решаващо значение, защото Байдън търси законодателни победи в тясно разграничен Конгрес, където републиканците сигурно ще се опълчват на други цели на Байдън , които включват анулация на някои от пониженията на налозите на републиканците за 2017 година и увеличение на федералните разноски.

Като претендент Байдън даже съобщи, че администрацията на Обама е прекалила в нападателните си депортации .
 Байдън, имиграцията и други политики в Съединени американски щати
Байдън, имиграцията и други политики в Съединени американски щати

Обещал е неотложно да анулира възбраните, които са издадени с изпълнителни актове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР