Избраната за депутат в 49-ото Народно събрание Лена Бориславова ще

...
Избраната за депутат в 49-ото Народно събрание Лена Бориславова ще
Коментари Харесай

Лена Бориславова ще напусне парламента, за да координира кампанията за кмет на София

Избраната за народен представител в 49-ото Народно заседание Лена Бориславова ще напусне Народното събрание, с цел да координира акцията на " Продължаваме промяната " за локалните избори в София наесен. Това заяви тя във " Facebook ".

Решението за новата ѝ роля е на изпълнителния съвет на партията, която към момента не е оповестила в какъв формат и с кой претендент ще се яви на вота в столицата. Очаква се единият сътрудник да бъде " Демократична България ", с която бяха дружно на парламентарните избори. в неделя (9 април) и водачът на " Спаси София " Борис Бонев.

" Вчера Изпълнителният съвет на " Продължаваме промяната " взе решение, че паралелно с работата в Народното събрание, другата значима задача пред нас са локалните избори - точно поради основната роля на локалната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този развой и съответно да работя за акцията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e голяма - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати благоприятни условия. И имам вяра, че тази задача е също толкоз значима за всички, които ме поддържаха на 2 април. Затова я одобрявам с благодарност и с цялата й отговорност ", написа Бориславова.



Тя от 24 МИР в София, където беше на второ място в листата. След като се откаже от мястото си, то ще бъде заето от Петър Петров, показан като експерт в областта на националната сигурност.

Бориславова беше шеф на кабинета на някогашния министър председател Кирил Петков. След рухването на държавното управление " Петков " предходната година Бориславова разгласи, че ще си почине от политиката. Тя стана цел на разнообразни офанзиви от страна на жълти медии. Последната подигравка пристигна от сценаристите на водача на " ИТН " Станислав Трифонов, които разпространиха ария, отдадена на нея. Бориславова разгласи незабавно по-късно, че ще съди екипа на Трифонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР