Избран е изпълнителят за проектирането и строителството на частта от

...
Избран е изпълнителят за проектирането и строителството на частта от
Коментари Харесай

Пътната агенция избра строителя на 16.3 км от "Хемус" край Белокопитово

Избран е изпълнителят за проектирането и строителството на частта от автомагистрала " Хемус " сред пътните възли " Белокопитово " и " Буховци " в посока Търговище, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Отсечката с дължина 16.3 км ще се осъществя със средства от републиканския бюджет по стратегия " Ново строителство " на АПИ.

Класираният преди всичко претендент е ДЗЗД " Хемус 16320 ", като в сдружението вземат участие: " Инфра Експерт " ЕООД, " Пътинженерингстрой-Т " ЕАД, " Автомагистрали - Черно Море " АД и " Трансконсулт-22 ООД. Предложената цена е 119.785 млн. лева без Данък добавена стойност.

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 910 дни. От тях 180 дни са за планиране, а 730 дни за създаване на пътната права. Тази част на автомагистрала " Хемус " ще бъде с по две ленти за придвижване в посока, две ленти за прекъсване, междинна разграничителна линия, водещи линии и банкети.

Предвидено е построяването на шест виадукта, един мост, пътен възел " Буховци " за връзка с третокласния път Мировец - Певец и на нова връзка с път Шумен - Търговище при пътен възел " Белокопитово ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР