Изборният процес приключи без сериозни инциденти. Посочихме няколко потенциални проблема

...
Изборният процес приключи без сериозни инциденти. Посочихме няколко потенциални проблема
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Изборният процес приключи без сериозни инциденти

" Изборният развой завърши без съществени произшествия. Посочихме няколко евентуални казуса и терзанията ни се осъществиха ", съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи Българска национална телевизия.

По думите му е станало ясно, че с връщането на хартиената бюлетина се усилват опитите да се манипулира вотът.

 

" Станахме очевидци на това и противодействахме сполучливо на тези практики. Досъдебните производства при тези избори са два пъти повече по отношение на предходните. Тези практики обаче не повлияха значително на резултатите от изборите ", добави Иван Демерджиев.

 

Вътрешният министър добави, че постоянно в избираемите описи се включват лица познати на полицията, които се занимават с практики по пазаруването на гласове.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че са формирани 143 досъдебни производства, което е съвсем 90 % повече от предходните избори.

Петър Тодоров разясни, че от тези 143 досъдебни производства към 30 са бързи производства, арестуваните лица са 126.

По думите му при корпоративния избор доста по-трудно се потвърждава съществуването на закононарушение. " Имаме производства и инспекции. Основните сигнали по линия на корпоративния избор касаят политическа партия ГЕРБ, сподели още Демерджиев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!      

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР