Изборният процес на територията на Пловдивско протичат нормално. Това заяви

...
Изборният процес на територията на Пловдивско протичат нормално. Това заяви
Коментари Харесай

Секция от Пловдивска област е регистрирала почти 100% избирателна активност

Изборният развой на територията на Пловдивско протичат обикновено. Това съобщи пред медии ръководителят на районната комисия Янко Радунчев. Към този миг изборната интензивност в региона е по-висока от тази, записана на предходните избори, съобщи той.

Избирателната интензивност в 17 РИК към този час е   8,09%.  От общо 291 008 гласоподаватели, своя избор към 11 часа са дали  23 543 души. Най-висок е процентът на гласувалите в Община Брезово  - 14,71%, следвана от Община Лъки - 11,45%, а най-нисък е в Община Раковски - 4,95%. В една от секциите в региона е записана съвсем 100% изборна интензивност. По догатки това в секцията в старческия дом в Старосел.



Избирателната интензивност в 16 РИК към този час е  6,26%.  
Прочетете още

„ На територията на РИК 17 има 17 общини. Територията е доста огромна, имаме 542 секции, с което сме на второ място в страната по брой секции. Логистиката при приемането на бюлетини е доста комплицирана предвид на това, че би трябвало да дойдат комисии от отдалечени места. Организацията, която сме основали е доста добра. Единственото закъснение може да пристигна от пътните поправки, поради които би трябвало да се обикаля “, съобщи Радунчев и добави, че се надяват да подобрят върха от предходните избори, когато са били подготвени с резултатите в 00:30 часа.

В трета зала на Международен панаир-Пловдив има ситуирани 1100 стола за членове на изборни комисии, които да отчетат изборните резултати, съобщи още той. Всички присъстващи ще бъдат ситуирани вътре. Осигурени са им хранителни артикули и питиета.



Благодарение на Областна управа-Пловдив и РИК 17 гласуването в наводнените села в Карловско протича обикновено, добави той.

Стана ясно още, че все още са получени са два сигнала за нарушавания в изборния кодекс. Единия е в Асеновград, където е имало предизборни плакати по пункт за закуски, находящ се наоколо до изборна комисия. Вторият сигнал е в Куклен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР