Изборният ден в Русенска област започна нормално, всички избирателни секции

...
Изборният ден в Русенска област започна нормално, всички избирателни секции
Коментари Харесай

Много желаещи да гласуват в Русе

Изборният ден в Русенска област стартира обикновено, всички изборни секции са отворени. Навсякъде са доставени дезинфектанти, има и маски, в случай че някой от гласуващите е не запомнил да си вземе.

Още от сутринта, с отварянето на секциите, пред тях имаше хора, които чакаха да гласоподават. Някои от тях обясниха, че през днешния ден са на работа и по тази причина бързат. Други обаче смятаха, че по този начин ще е по-безопасно за тях – да пуснат вота си по-рано, преди да се струпат гласоподаватели и по-малко хора да са пипали химикалките или машината. Някои от тях споделиха, че дори си носят личен дезинфектант.

Право на глас в днешния избирателен ден за парламент имат 204 495 души. Секциите са 348 секции, като в 292 гласоподавателите ще могат да избират дали да гласоподават с хартиена бюлетина или с машина.

Всички преносими секции, в които ще гласоподават поставените под карантина, са попълнени, а техните членове са получили защитни дрехи. В община Русе те са 3, а в община Ветово – 1. В Русе са разкрити и 2 преносими изборни секции за хора със усложнения, както и още 10 спомагателни секции в обществени заведения, профилирани институции и лечебни заведения.

Автор: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР