Изборният ден в област Русе започна нормално, като до 8:00

...
Изборният ден в област Русе започна нормално, като до 8:00
Коментари Харесай

В пет секции в Русенско има проблем с машините

Изборният ден в област Русе стартира обикновено, като до 8:00 часа не са постъпвали сигнали за нарушавания или неотворени секции, чийто сбор е 336, заяви ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова.

По думите ѝ до момента в РИК е получена информация, че в пет секции в област Русе – в общините Борово и Иваново, не са сработили машините. Изпратени са техници. Проблемът при две от устройствата към този момент е отхвърлен.

Хинкова изясни, че това не пречи на гласуването, защото има и хартиени бюлетини, предава Българска телеграфна агенция.

Тя сподели още, че в няколко секции в района не са се явили членове, само че това не е попречило на началото на изборния ден. Организирана е тяхната подмяна.

В 290 секции в района, където гласоподавателите са над 300, ще може да се гласоподава с хартиена бюлетина или с машина. В останалите 46 вотът ще може да бъде извършен единствено с хартиена бюлетина.

Дванайсет от секциите са разкрити допълнителнo. Шест от тях се намират в домове за възрастни хора, в следствения арест, в лечебни заведения, в Центъра за психологично здраве. Останалите шест секции са мобилни – за хора с физически увреждания.

Избирателите с право на глас в региона по предварителни данни са 202 236. За община Русе броят им е 142 928. За първи път в крайдунавския град ще могат да гласоподават 764 младежи, навършили пълноправие, а двама са столетниците.

В Русенско общо 189 кандидат-депутати, издигнати от 21 партии и обединения, се борят за седем места в 49- то Народно заседание.
Три социологически организации наблюдават изборния резултат в Русе по метода „ екзитпол “.

От полицията осведомиха, че към 400 чиновници на Министерство на вътрешните работи бдят за сигурността, публичния ред и спокойствието на жителите в района в изборния ден.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР