Изборният ден в една от секциите в Бургас не може

...
Изборният ден в една от секциите в Бургас не може
Коментари Харесай

Проблем с машина в Бургас, друго устройство пусна празна бюлетина

Изборният ден в една от секциите в Бургас не може да стартира поради проблем с машина. Устройството не регистрира една от флашките. При различен случай - машина пусна празна бюлетина.

„ Имаме усложнение при стартирането на машината. Изписва извънредно известие. Ще пробваме още веднъж и в случай че не се получи ще получим подпомагане от страна на фирмата-представител ”, изясни ръководителят на 163-а секция в града, осведоми " Нова ".

В Бургас право на глас имат близо 363 000 души, секциите са 744, като 594 са с право на машинно гласоподаване.

Фалстарт на изборите в Градец – не могат да пуснат машината за гласоподаване. След рестартирането на устройството, то все  отново е тръгнало. Това обаче е лишило към 10 мин.

„ Поставих картата за избиране. Натиснах съответните бутони. Чух тон, че съм дал своя вот, само че не излезе бюлетина, а празен бял лист “, изясни гласоподавателят.

Наложи се устройството да бъде отворено. Председателят на комисията не изясни какъв е казуса, само че стана ясно, че той е звънна и е уведомил РИК, осведоми bTV. Гласувалият човек няма право да изрази своя избор повторно, тъй като към този момент е дал своя вот с машината, макар че бюлетината е била празна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР