Изборна победа е задачата, която постави и пред структурите на

...
Изборна победа е задачата, която постави и пред структурите на
Коментари Харесай

Борисов в Бургас: Като няма ротация, няма да има и правителство. Не можем до безкрай да слушаме ултиматуми

Изборна победа е задачата, която сложи и пред структурите на ГЕРБ в Бургас водачът на партията Бойко Борисов. За нов мандат като кмет на града се бори Димитър Николов.

„ Мобилизирайте се и ни дайте мощ, с цел да създадем освен това за вас “, обърна се Борисов пред стотиците симпатизанти и последователи на партията в Бургас.

Бившият министър председател напомни, че по 3 млн. туристи са кацали на летището. „ Културният туризъм е извънредно значим. Гърция, Италия и България са с това благосъстояние. Споменете си по „ Дискавъри “ за подводните съкровища в района. Колко направихме за подводната археология… Какво се направи до момента в който ни нямаше? “, попита той.

Борисов иронизира и офанзивите от (не)коалиционните сътрудници. „ Колегите са много нервни. Ходейки по места, хората ги питат за тия няколко години кои планове са почнали. Надявам се да размислят и на следващия ден да отхвърлим ветото на президента, с цел да влезе в действие енергийният закон и да се обнародва във вторник. На всички другари които работите там – никой не прави нищо целеустремено “, сподели той. Борисов се обърна към работещите в бургаската рафинерия и акцентира, че би схванал недоволството им, в случай че поради свръхпечалбите си „ Лукойл “ им бе вдигнал заплатите двойно и тройно. „ Ние желаеме единствено да си внесат налозите и да се таксува облагата, която имат с помощта на българската страна. Не участваме в договаряния за продажби, а и нямаме информация за това “, увери водачът на ГЕРБ.

„ Ние сме известни със своята признателност и памет. Нашите герои стават такива като умрат. Не обичаме някой да направи нещо хубаво, би трябвало да го отречем. А след това съжаляваме “, означи с оскърбление Борисов. И съжали, че по този начин, както сме разрушили националния тим по футбол, същото сме създали в политиката – „ охулихме си звездите, пристигнаха нови, резултат няма “.

Борисов изясни, че в името на българите даже хора, които не са другари, могат да създадат доста в държавното ръководство. И даде образец за съдействието си в Валери Симеонов. По негови оферти се направила оградата с Турция, с цел да се охранява границата. „ Дойдоха министър председатели от Европа да цъкат с език. Нула миграция “, удовлетворен бе той. И за пътя до Слънчев бряг настояваше доста, точете още той.

Борисов се надява да не се осъществен прогнозите му, че България я чакат тежки времена. Припомни, че държавните управления му са създали доста за общините през Постановление на Министерски съвет на кабинета. „ Сега има над 5 милиарда недостиг, ще вземем още 5 млрд заем. Похарчени са парите, с цел да сме популисти и да наподобява добре. Европейска комисия праща задатъците, да се съфинансират планове, само че те са извадени и изхарчени, След година комисията ще пита за парите и ще би трябвало да ги вадим от бюджета. Но той ще е над 10-12 недостиг. Асен Василев би трябвало да е вълшебник да се оправи със задачата си “, обезпокоен е някогашният министър председател. Затова и било нужно да има държавно управление.

„ Отново страната е разграничена на 3-4. От една страна президентската институция, от друга кабинетът, от трета – ние, четвърта – съпротива, пета – олигархията, която е много мощна. А на Народно събрание написа „ Съединението прави силата “, напомни Борисов.

Той се възмути, че сега всички нервничели и поставяли ултиматуми. „ Като няма ротация, няма да има и държавно управление. Може би имат различен излаз. Не можем до безспир да слушаме ултиматуми. Станахме първи на изборите, дадохме мандата, съгласихме се на ротация. Сега те: „ Ние ще споделяме. “ Да забележим “, предизвести той ПП-ДБ. Но акцентира, че в този момент най-малко е ясно ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са евроатлантици и от другата страна са „ другите, с президента “.

Според него оптимизъм може да има в случай че резултатите на ГЕРБ са по-добри. „ Тогава ултиматумите увисват във въздуха. Иначе ще превърнете Общински съвет в това, което е страната. Само от вас зависи, амате ден-два, говорете с приятелите си “, надъха той присъстващите.

Борисов регистрира и приноса на претендентите за общински съветници, които са обратно в листата и са с дребни шансове да бъдат определени. Те са правилни на партията, дори са по-ценни, означи водачът на ГЕРБ.

Предвид военните конфликти сред Русия и Украйна, Палестина и Израел, Борисов означи, че в никакъв случай не сме били по-близо до световен боен спор. „ Нищо положително не чака света. Истински се надявам дипломатите да намерят рационално решение “, сподели той.

Преди визитата си в регионалния град Борисов мина и през Поморие. „ Иван Гайков е мощната кандидатура на ГЕРБ Приморско за кмет на общината! Заедно със мощния тим зад себе си, Иван ще продължи да се грижи отговорно за Приморско и да го развива като привлекателна дестинация за туризъм и бизнес. С поддръжката от страната Приморско ще продължи да бъде и положително място за живеене “, написа той във фейсбук.

Борисов посети и новообновената черква в Созопол „ Св. Св. Кирил и Методий “, за която държавното управление на ГЕРБ е дало над 1 млн. „ Църквата е възобновена, структурата в укрепена, иконостасите са реновирани. Това правехме ние – строяхме църкви, манастири, джамии, католически храмове. Построеното от нас ще остане! “, безапелационен бе някогашният министър председател.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР