Изборите в момента са много по-важни от предния местен вот,

...
Изборите в момента са много по-важни от предния местен вот,
Коментари Харесай

Христо Димитров: Общинският съвет е началник на кмета. Който и да е кмет, ние ще сме негов началник

Изборите сега са доста по-важни от предния локален избор, защото би трябвало да се спре упадъкът на Варна.Това съобщи в изявление за Дариккандидат-кметът ХристоДимитров, повдигнат от коалиция „ Алтернативата на жителите ”. На първия тур на кметските избори Димитров остана четвърти с резултат над10 % и над 10800 гласа.

Коалицията не е търсена за договаряния за поддръжка на един от двамата участници на балотажа, сподели Христо Димитров.

Той не съобщи изрично кого от двамата биха подкрепили от „ Алтернативата “.

„ Ние декларирахме към този момент нашата посока. Нашето предпочитание е да продължим нашата борба срещу статуквото. Нас ни е събрал казусът с неналичието на развиване на града, с невъзможността да се развива индустриална зона, с оставените на без решение въпроси за дублиращата връзка с „ Аспарухово ”. Ние приканваме нашите поддръжници и гласоподаватели да се придържат към тази линия. Сами да решат по какъв метод ще бъде спрян този крах на града. Варна и варненци имат по-голям капацитет ”, уточни Димитров.

Той не се нае да предвижда кой ще стане кмет на Варна. „ Логиката има едно решение, а животът постоянно ни предлага други решения, които се вземат решение в някои махали и дребни учебни заведения. Масовостта при гласоподаване ще помогне тези махали да нямат решителен глас ”, означи Христо Димитров.

Той показа, че никога не е отчаян, че не е на балотаж. По думите му това са опциите на групировката сега.

„ Смятаме, че имаме значима работа в Общинския съвет. Ние по този начин и си го знаехме – че Общинският съвет е шеф на кмета. Така че който и да е кмет, ние ще сме негов шеф ”, разяснява лидерът на листата на „ Алтернативата на жителите ”.

Коалицията ще има шестима представители в Общински съвет. „ Всички, които желаят Варна да се развива, са наши евентуални сътрудници ”, уточни Димитров.

„ Нямаме желание да участваме в управнически органи. Нашето предпочитание е да присъстваме на всички места и да следим всичко да бъде правилно и намерено ”, разяснява той.

Според Димитров това, че в състава на локалния парламент попаднаха представители на 12 обединения, не е проблем, защото „ всичко е намерено и се вижда ”.

Димитров ще бъде общински консултант, като ще продължи да се занимава със строителния си бизнес. С изключение на него, останалите петима общински съветници на „ Алтернативата на жителите ” са младежи. При решение на характерни въпроси те ще чакат помощ от останалите претенденти от листата.

Целият диалог с Димитров е прикачен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР