Изборите няма да се прекъсват при сигнал за бомба.Хората ще

...
Изборите няма да се прекъсват при сигнал за бомба.Хората ще
Коментари Харесай

Демерджиев: Изборите няма да се прекъсват при сигнал за бомба

Изборите няма да се прекъсват при сигнал за бомба.Хората ще се извеждат отизбирателните секции единствено в обстановка, когато има действителни данни да е сложено взривно устройство. Това стана ясно на взаимен брифинг на вътрешния министър Иван Демерджиев и ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.

От Министерството на вътрешните работи регистрират и по-голям брой сигнали и досъдебните производства за изборни нарушавания спрямо предишните избори.

Няма данни за действителна опасност от слагане на взривни устройства,хората да бъдат спокойни и да гласоподават на изборите на 2 април, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиеввъв връзка с бомбените закани по отношение на български учебни заведения.

Министърът посочи, че още от на следващия ден всички здания в които има секционни изборни комисии, както и периметъра към тях ще бъдат охранявани от вътрешното министерство. Хората ще се извеждат единствено при действителна опасност.

Демерджиев посочи, че са приетипреработени правила за дейности при опасност със задействане на взривно устройство.

Гласоподаватели с обемен или подозрителен багаж ще бъдат проверявани отвън изборните пространства, тъй че да не се смущава процесът на гласоподаване.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров регистрира, че спрямо предишните избори броят на сигналите и досъдебните производства за изборни нарушавания е по-голям.

Той посочи, че цифрите непрекъснато нарастват, като полицейски акции по места в страната не престават.

Според управляващите няма да се стигне до обстановка, която да постанова прекратяване на изборния развой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР