Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - заради

...
Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - заради
Коментари Харесай

Радев: Изборите ще бъдат истинско изпитание, изкривен е мажоритарният характер на президентския вот |

Изборите на 14 ноември ще бъдат същинско тестване - поради сливането на двете акции и изкривяването на мажоритарния темперамент на президентския избор. Това съобщи в НДК Румен Радев който издига кандидатурата му за самостоятелен претендент за президент.

Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, мина в урните. Защото няма естествен човек, който да одобри произвола, корупцията и беззаконието. Единството и волята на хората са гарантът, че измененията ще се случат, сподели Радев.

Неуспехът на партиите на смяната да сформират действена демократична опция смятам единствено за етапен неуспех, тъй като обществото ни е зряло за промени. Въпрос на време е те да изкристализират в законите и метода на тяхното използване, предвижда президентът.

Ще продължим нашата битка за почтени избори, за излъчването на нов вид ръководство - синтез на честност и подготвеност , за подсилване на върховенството на правото, за секване на кражбите, за гарантиране на свободата на медиите. Само по този начин ще можем да победим бедността и безправието и да заемем достойното място в европейското семейство. Място, което ни принадлежи, означи Радев.

Аз съм същински благополучен, че продължаваме дружно с госпожа Илияна Йотова. След 5 години мога да настоявам, че нашият екип е още по-сплотен и хладнокръвен. Нашето единодушие и правилно партньорство е необичайност в актуалната политическа среда на непреглътнато его, личностни спорове и обвинявания. То е и залог за нашия триумф, сподели още президентът.

В зала 6 на Националния замък на културата довечера беше показан Инициативният комитет, който издига Радев и Йотова за самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент на вота на 14 ноември (.

За съпредседатели на Инициативния комитет бяха определени журналистката Анна Заркова, психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов.

Комитетът от близо 200 души сплотява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, публицисти.

От Българска социалистическа партия в комитета вземат участие Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. От " Изправи се.БГ " представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК бяха евродепутатът и някогашен шеф на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, ръководителят на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова, публицистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР