Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - заради

Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - заради ...

Радев: Изборите ще бъдат истинско изпитание, изкривен е мажоритарният характер на президентския вот |


Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - заради сливането на двете кампании и изкривяването на мажоритарния характер на президентския вот. Това заяви в НДК Румен Радев който издига кандидатурата му за независим кандидат за президент.

Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Защото няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието. Единството и волята на хората са гарантът, че промените ще се случат, каза Радев.

Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал, защото обществото ни е зряло за промени. Въпрос на време е те да изкристализират в законите и начина на тяхното прилагане, прогнозира държавният глава.

Ще продължим нашата борба за честни избори, за излъчването на нов тип управление - синтез на почтеност и компетентност, за укрепване на върховенството на правото, за пресичане на кражбите, за гарантиране на свободата на медиите. Само така ще можем да победим бедността и безправието и да заемем достойното място в европейското семейство. Място, което ни принадлежи, отбеляза Радев.

Аз съм истински щастлив, че продължаваме заедно с г-жа Илияна Йотова. След 5 години мога да твърдя, че нашият екип е още по-сплотен и непоколебим. Нашето единомислие и коректно партньорство е рядкост в съвременната политическа среда на непреглътнато его, личностни конфликти и обвинения. То е и залог за нашия успех, каза още президентът.

В зала 6 на Националния дворец на културата тази вечер беше представен Инициативният комитет, който издига Радев и Йотова за независими кандидати за президент и вицепрезидент на вота на 14 ноември (.

За съпредседатели на Инициативния комитет бяха избрани журналистката Анна Заркова, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов.

Комитетът от близо 200 души обединява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, журналисти.

От БСП в комитета участват Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. От "Изправи се.БГ" представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК бяха евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

Източник: offnews.bg