Изборите, които идват след шест седмици, са съвсем закономерна част

...
Изборите, които идват след шест седмици, са съвсем закономерна част
Коментари Харесай

Фандъкова за бюджета на София: Нека не превръщаме предстоящите избори в бедствие за хората

„ Изборите, които идват след шест седмици, са напълно закономерна част от демократичния развой. Нека не ги трансформираме в злополучие за хората “. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на съвещание на Столичния общински съвет. Трябва да се гласоподава бюджета на София в размер на близо 2,6 милиарда лв..

„ Това София да остане без бюджет, единствено тъй като след няколко седмици има избори, не е решение, а предизборни трикове “, заключи Фандъкова.

Протест с искане за повече пари за просвета събра чиновници на общинските театри

По думите ѝ бюджетът на столицата е действителен и без недостиг, с действителни планове за нови улици и булеварди, за строителство на детски градини и учебни заведения, за разширение на метрото и други.

Тя разясни, че през 2010 година приходите на общината са били 460 млн. лева, а през днешния ден те са 930 млн. лева Според нея това демонстрира по-голяма събираемост и уточни, че това е осъществено без повдигане на налози и такси. Фандъкова уточни, че финансовата стратегия е в размер на 670 млн. лева като най-вече средства са заложени за главен ремонт и създаване на пътни обекти.

Той няма да поддържа бюджета за София

Кметът на София изрази вяра бюджетът да бъде признат и подсети, че това не е нейният, а бюджетът на софиянци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР