Избори, служебно правителство и ново доверие. За твоя настоя държавният

...
Избори, служебно правителство и ново доверие. За твоя настоя държавният
Коментари Харесай

Румен Радев приключи морално управлението на Борисов

Избори, служебно държавно управление и ново доверие. За твоя настоя президентът Румен Радев пред медиите на откриването на образователната година във военната академия в София. Той е удовлетворен, че зад това му мнение застават хората на улицата, демонстрират го социологическите изследвания, както и консолидацията на българите зад граница.

Тези нестихващи митинги са същинският публичен избор на съмнение към държавното управление, акцентира Румен Радев. Премиерът Бойко Борисов не можел да води каквито и да е конституционни промени и да продължава да дефинира бъдещето на страната. Това ръководство погази Конституцията, отсече президентът. Българите били решителни в желанието си да отстранят тази власт, която станала знак на корупцията и на пропилените благоприятни условия пред страната.

Това ръководство завърши морално, счита още президентът. Важно е час по-скоро да завърши и официално, добави той. Всичко друго, съгласно него, било мъка и пропиляване на историческо време. Оставката на кабинета за него е неизбежна.

Затова се обърна към депутатите с апел да не поддържат експертен кабинет. Хората желали да се постави завършек на режима Борисов. Един експертен кабинет щял да е марионетка на сегашния. При експертен кабинет отново Борисов щял да провежда изборите, а това означавало да си приготвят служебната победа.

Иначе президентът имал подготвена Конституция и щял да я показа в подобаващия миг. Трябва да се подсигурява машинното гласоподаване, посочи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР