Избори - първи наблюдения. Голямата изненада е безспорно ПП. Не

...
Избори - първи наблюдения. Голямата изненада е безспорно ПП. Не
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Добрата новина е, че управлението не е в ръцете на непредвидимия Слави, а при Кирил Петков и Асен Василев

" Избори - първи наблюдения.

Голямата изненада е несъмнено Политическа партия. Не тъй като нямаше упования да са първи, а тъй като социологията им даваше второ място с близо 10 процентни пункта под ГЕРБ, а те ги биха с близо 5 пп. (Отново Гранд неуспех на социолозите). Така наградата от гласове за първия беше ориентирана към ГЕРБ.

Протестните партии, включая под изискване Има Такъв Народ, взеха обаче отново към 110 мандата, както през юли. Добрата вест е, че ръководството на смяната към този момент не е в непредвидимия Слави, а в Кирил&Асен - и възможностите за нещо положително са надалеч по-високи. Лошата обаче е, че отново не може кабинет без Българска социалистическа партия или без Има Такъв Народ - и нека К&А потвърдят преговорните си умения.

Политическа партия са взели към 1/3 от юлските гласове на Има Такъв Народ, Демократична България и ИСНИ, като гласоподавателите наказаха съгласно своето схващане тупика, интригите и яловото политиканстване на трите обединения: Има Такъв Народ и ИСНИ изгубиха 50% от юлския си електорат, а Демократична България - 40% ", икономистът Евгений Кънев с обява в обществените мрежи. 

" Така е: в политиката оцеляват единствено тези, които носят резултати. Следващите дни ще направя по-подробен разбор като външен наблюдаващ, само че и гласоподавател за Демократична България.

Същественият растеж на Движение за права и свободи с близо 40% от ромския избор слага въпроса дали напъните на Министерство на вътрешните работи по купения избор не са били изборни. Така или другояче, даже с проведения избор от Турция - едва ли Движение за права и свободи ще бъде корав фактор за болшинства, само че мек и подмолен - сигурно.

Особено неприятно е влизането на Възраждане. Но те имат доста ясна ниша: всички българи, които привиждат Запада като опасност за тяхното соц съществуване, което не изисква мисъл и не търпи изпитание за някаква смяна в светогледа, в който КОВИД не същестува, имунизациите чипират, джендърът чука на вратата, а ние вместо да прегърнем сме загърбили Матушката. Надали с такава партия може да се прави обща политика. Добрата в неприятната вест е, че едва ли и ГЕРБ и Движение за права и свободи ще могат да имат общи дейности с тях.

И по този начин, има 50% възможност да имаме нов кабинет, 50% да вървим на избори през януари и близо 100% за избори през идната година ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР