Изборът на Вежди Рашидов за компромисен председател на Народното събрание

...
Изборът на Вежди Рашидов за компромисен председател на Народното събрание
Коментари Харесай

Процедура? Каква процедура?: Йордан Цонев заплаши депутат от ПП с наказание

Изборът на Вежди Рашидов за компромисен ръководител на Народното събрание разчиташе на едно основно изискване - заместниците му да са на задоволително високо равнище, с цел да могат да управляват съвещанията в пленарна зала вместо него.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи обаче се вживя в ролята си на " стопанин " на дневния ред по-агресивно от всички останали партийни представители на трибуната - Никола Минчев, Росен Желязков и Кристиан Вигенин.

В четвъртък Цонев беше подредил гласуванията по образуването на парламентарни комисии в такава поредност, че да не допусне най-спорните от тях да минат преди останалите и да ги блокират - по този начин Политическа партия бяха ощетени с изборите на двама номинирани ръководители, а всички други парламентарни групи си разпределиха " консенсусно " своите места.

На 7-мия пленарен ден от живота на 48 Народно заседание Цонев към този момент заплашваше депутата от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев с наказване поради това, че е отправил реплики към Десислава Танева (ГЕРБ) от място.

Танева упрекна Политическа партия за това, че са " минали една граница на лъжата " с следствията против частната лаборатория на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", до момента в който течеше процедурата по втория (неуспешен) избор на Иван Христанов за ръководител на Комисията по земеделие.

Тя не изиска да приказва по време на дебатите за номинацията му, а го направи едвам след гласуването - като пояснение на негативен избор, с което депутатката от ГЕРБ се надявашеда има " последна дума " по тематиката.

Внушенията ѝ против Политическа партия предизвикаха реакция както от Ананиев, по този начин и от Христанов - само че и двамата се сблъскаха в стена поради Йордан Цонев.

Първият изиска да употребява правото си да приказва посредством процедура по метода на водене - един от най-често употребяваните похвати от опозицията в Народното събрание, изключително от ГЕРБ в 47 Народно заседание (за което ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР