Изборът на управител на Българска народна банка (БНБ) и разплащанията

...
Изборът на управител на Българска народна банка (БНБ) и разплащанията
Коментари Харесай

БНБ и ремонтите на пътищата в дневния ред на парламента

Изборът на шеф на Българска национална банка (БНБ) и разплащанията към пътните компании са две от главните тематики, с които народните представители ще се занимаят през новата пленарна седмица. Предстои и второто четене на измененията в Закона за правосъдната власт.

В сряда, 13 април, депутатите ще стартират работа с второ гласоподаване на промените в Закона за здравното обезпечаване. Предстои и второ четене на измененията в Закона за здравето, съгласно авансово оповестения дневен ред на депутатите.

В четвъртък, 14 април, народните представители ще се заемат с проблемите в АПИ и пътния отрасъл. Те ще прегледат план на решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Премиерът Кирил Петков заяви на среща с представители на пътния отрасъл в региона на гара Яна, че " Продължаваме промяната " предлага на съдружните сътрудници и Народното събрание 50% от парите за пътищата (малко над 600 млн. лева.) да се изплатят незабавно на строителите, а останалите – след утвърждение на парламентарни комисии и отчет, че строителните действия са действително осъществени.

В петък, 15 април, преди обичайния парламентарен надзор, програмата планува депутатите да изберат шеф на Българска народна банка. Вероятно това няма да се случи, единият претендент – Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната” отдръпна кандидатурата си, а министър председателят Петков съобщи, че Политическа партия няма да поддържа другия претендент – Любомир Каримански от „ Има подобен народ”. Според Кирил Петков най-добре ще е Има Такъв Народ да отдръпват номинацията на Каримански. Българска социалистическа партия са на същото мнение.

Според Тошко Йорданов от Има Такъв Народ „ Продължаваме промяната” се пробват да овладеят и Българска народна банка, без да имат непокътнат претендент. Лидерът на партията Слави Трифонов и тази тематика разяснява посредством Facebook профила си, сравнявайки въпросът „ БНБ” с мелодрама, с детайли на сапунен сериал и бе безапелационен, че няма да отдръпна кандидатурата на Любомир Каримански. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР