Изборът на смартфон не е най-лесното нещо на света при

...
Изборът на смартфон не е най-лесното нещо на света при
Коментари Харесай


Изборът на смартфон не е най-лесното нещо


Изборът на смарт телефон не е най-лесното нещо на света освен това голямо многообразие
(снимка: CC0 Public Domain)

Разнообразието от Android смарт телефони е голямо, което прави избора сложен. Без значение какъв брой пари сте подготвени да похарчите, можете да си купите устройство , от което ще сте изцяло удовлетворени.

Ако имате безграничен бюджет, можете да извършите покупката по най-простия метод – отидете в магазина и вземете най-скъпия телефон с мисълта, че той е най-хубавият. В доста връзки той в действителност няма да има еднакъв на себе си, само че такова „ страшилище ” има своите дефекти. Ето за какво е добре да следвате някои рекомендации за най-благоприятен избор.

Какъв да бъде размерът на екрана?

С доста неща би трябвало да се преценявате при покупка на нов смарт телефон, само че всичко стартира с екрана. Това е съставният елемент, с който взаимодействате повече от всичко друго, тъй че би трябвало да вземете телефон с екран, който харесвате, отбелязва Androidinsider. Важно е да имате поради разграничителната дарба и честотата на освежаване на екрана, само че не на последно място и неговия размер.

Вземете да вземем за пример Galaxy S21 Ultra. Той има един от най-големите екрани и е превъзходен за гледане на филми, игри и сърфиране в мрежата. По създание всяко ползване на наличие наподобява по-добре на по-голям екран, тъй като колкото повече място имате, толкоз по-лесно ще преглеждате наличието. Но такива устройства са и по-неудобни за потребление, в това число заради обстоятелството, че телефоните с огромен екран са по-тежки.

Има по-компактни модели, като Samsung Galaxy Z Flip 3 и Asus ZenFone 8. Те са доста по-лесни за ръководство и могат да се употребяват с една ръка, само че не са най-неудобните за гледане на филми.

Екранът е измежду най-важните при избора на смарт телефон – обвързван е с удобството
(снимка: CC0 Public Domain)

И, несъмнено, има доста телефони, които попадат някъде сред тези две крайности. Затова си коства да отидете в магазина и да видите персонално телефона, който ви интересува, преди да го купите. Няма да ви съветваме за точния размер – това е избор съгласно вашето схващане за комфорт и улеснение.

Актуализация на системата и сигурността

Лесно е да се съпоставят екрани, процесори и камери, само че също толкоз значима е актуализацията на софтуера. Android непрестанно се развива и става все по-добра платформа, само че за жалост единствено някои смарт телефони имат обезпечена софтуерна поддръжка за няколко години напред.

Производители като Гугъл, Samsung, Nokia и OnePlus поддържат телефоните си дълго време и пускат подобаващи актуализации за Android. Повечето нови модели от междинен и висок клас получават актуализации в границите на три години след стартирането им. Актуализациите за сигурност също излизат по-дълго в сравнение с при други марки.

Но има производители, които пускат актуализации единствено за 1 година, което не е добър метод към клиентите. Колко значимо в действителност е телефонът да получава актуализации на софтуера? В последна сметка зависи от това какъв брой ви се желае да имате всички нови функционалности на Android. Рано или късно поддръжката на вашето устройство ще спре, само че дано бъде допустимо най-късно.

Колко камери и мегапиксели да има смарт телефонът ?

През последните няколко години се следи наклонност измежду някои смарт телефон компании да конфигурират камери на своите устройства на правилото „ по-голямо е по-добре ”. Битува мнение, че колкото повече са камерите, толкоз по-добре, само че това не е правилно.

Например, OnePlus 9 има 48MP съществена камера, 50MP ултра широкоъгълна камера и 2MP монохромна портретна камера. В съпоставяне с по-малките 12,2MP камери на Pixel 5a, може да се допусна, че OnePlus 9 прави по-добри фотоси, само че това не постоянно е по този начин.

Наличието на тези спомагателни датчици е добре, в случай че са с доста високо качество. Но постоянно се конфигурират спомагателни модули единствено за количество. А с цел да поддържат цената на задоволително равнище, производителите го вършат за сметка на качеството на останалите модули.

Броят на камерите и мегапикселите не постоянно е определящ за качеството на фотосите
(снимка: CC0 Public Domain)

Същото и с мегапикселите. Техният брой демонстрира яснотата на картината, само че единствено в случай че тези пиксели са положителни. Само по себе си намаляването на пиксела (за да се поберат повече от тях на същия размер на матрицата) води до увеличение на шума и в случай че определен нискокачествен датчик още при производството, тогава фотосите несъмнено няма да са по-добри.

Трябва ли да си купите телефон с огромна батерия

Животът на батерията не е най-интересната тематика при диалози за смарт телефони, само че тя е един от най-важните съставни елементи. Вашият телефон може да има най-хубавия екран и процесор, само че в случай че не издържи до края на деня, тогава кой има потребност от всичко това?

Има едно мълчешком общо предписание. Ако купувате телефон с Android, тогава потенциалът би трябвало да бъде минимум 4000 mAh. Тъй като смарт телефоните минават към по-големи екрани с по-висока периодичност на освежаване, те се нуждаят от от ден на ден и повече сила.

Основното нещо, което би трябвало да запомните, е, че колкото по-продуктивен е телефонът, толкоз по-голяма е батерията, от която се нуждае. Но с увеличение на размера на батерията се усилват и размерът и тежестта на телефона. В последна сметка батерията е най-тежката част от дизайна. Също по този начин смарт телефоните с огромен екран постоянно имат по-голяма батерия, само че няма да получите пропорционална облага в автономността, заради по-голямата консумация от нараствания екран.

„ Малките ” функционалности

Има няколко дребни функционалности, които елементарно могат да бъдат подценени при избора на нов смарт телефон. Такава да вземем за пример е NFC технологията (Near Field Communication).

NFC чип . Повечето телефони имат подобен чип, който ви разрешава да плащате с вашия смарт телефон и бързо да установявате връзка с джаджи, които също го имат. Имайте поради, че даже безценен модел телефон може да няма подобен, тъй че проверете тази точка, преди да купите.

Водоустойчивост. Друга спецификация, за която би трябвало да внимавате, е рейтингът IP67 или IP68. Това е „ щемпел ” за отбрана, който носят доста телефони и който демонстрира, че устройството е тествано за резистентност на вода и прахуляк. Но имайте поради, че в случай че попадне вода вътре в телефона, най-вероятно ще ви бъде отхвърлен гаранционен ремонт. Запомнете това. Не би трябвало да потапяте смарт телефона си във вода, само че може да сте по-спокойни за дъждовните капки. Дори сериозната отбрана се третира по-скоро като застраховка от пръски, само че несъмнено не се предлага плуване с подобен телефон.

„ Малки ” неща като съществуването на аудио порт могат да значат доста за преживяването
(снимка: CC0 Public Domain)

Ж ак за слушалки. Трябва да обърнете внимание и на една наклонност, която се следи в света на смарт телефоните от няколко години – гибелта на жака за слушалки. По-голямата част от новите телефони, които излизат през днешния ден, към този момент нямат порт, само че към момента някои „ несъгласни ” производители не престават да го оферират. Безжичните слушалки не са доста скъпи, само че в случай че конекторът е значим за вас, имайте това поради при избора на смарт телефон

USB Type-C. Опитайте да изберете телефон с USB Type-C конектор за зареждане. Така ще имате повече еластичност и можете да зареждате повече устройства с един кабел.

След като сте наясно с всичките си механически желания, остава да изберете модел в границите на допустимия ценови диапазон. Основното нещо е вярно да приоритизирате за себе си значимите неща и тогава ще извършите и верния избор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР