Изборът на Съвета за развитие на гражданското общество беше предрешен.

...
Изборът на Съвета за развитие на гражданското общество беше предрешен.
Коментари Харесай

Васил Василев: Изборът на Съвета за развитие на гражданското общество беше предрешен

Изборът на Съвета за развиване на гражданското общество беше превдварително решен. Това сподели в предаването „ Лице в Лице “ Васил Василев, ръководител на Общобългарския комитет „ Васил Левски “.

Съветът, който ще е съвещателен орган към Министерския съвет, беше определен в средата на май. В него влязоха 14 неправителствени организации.

Срещу процедурата по желание възразиха няколко организации – тази на Васил Василев, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса, Съюзът на тракийските сдружения в България и Българският туристически съюз.

Избраните 14 организации съставляват оскъдна част от гражданското общество у нас, общият брой на членовете им е по-малък в сравнение с в една от огромните, които останаха отвън съвета, сподели Василев.

Друг проблем съгласно него е, че тези НПО-та се финансират от непознати организации и пазят дела, които опонират на настроенията в българското общество – Истанбулската спогодба, Стратегията за детето и други

Василев посочи, че недоволните от избора на съвета ще го оспорват или ще основат различна организация на гражданското общество, която ще се финансира единствено с пари от България.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР