Изборът на Росен Желязков за председател на парламента предполага прочит

...
Изборът на Росен Желязков за председател на парламента предполага прочит
Коментари Харесай

Вова чегърта Източна Европа. Костя чегърта България

Изборът на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание допуска прочит на събитията от последните три години. Прочит, който мнозина не могат или не желаят да създадат. А първите две парламентарни сили, и изключително втората, по незнайни аргументи гузно си мълчат.

Преди 3 години в България избухнаха митинги, които желаеха да " изчегъртат " Бойко Борисов и ГЕРБ. Тези митинги съумяха да смъкват Борисов и партията му от власт, само че не съумяха те самите да завоюват властта. Правителството на Кирил Петков разчиташе на поддръжка от Българска социалистическа партия - партия, която е по-скоро статукво отколкото смяна.

Преди малко повече от година Путин вероломно атакува Украйна. И стартира да " чегърта " Източна Европа. А Костя все по-успешно " чегърта " България от вътрешната страна. Путин " чегърта " в посока запад. А Костя " чегърта " в посока изток - с референдуми и с всичко, което може.

Целта е Костя да посрещне Вова с самун и сол пред МОЧА. Компания ще му прави и другарката Нинова в национална носия.

Костя е прочут български политик. Толкова прочут, че няма потребност да се посочва нито цялото му име, нито партията му. Има и хигиенични съображения за сходно премълчаване. Пък и рускозвучащото Костя доста му отива.

Съмишленик на Костя е и мурзилка номер 1 на републиката, която се подвизава на " Дондуков " 2 за втори мандат. Служебните държавни управления на мурзилката отхвърлят да изпълнят решението на Народното събрание за подкрепяне на Украйна, в това число с военна помощ.

Ситуацията се промени коренно. " Чегъртането " на ГЕРБ означаваше по-бързо напредване към Европа, за което Борисов и партията му бяха спирачка.

Сега обаче поради войната на Путин и " чегъртането " от страна на Костя и мурзилката от " Дондуков " 2 можем да загубим даже това, което въпреки всичко сме постигнали по европейския път. Приоритетите се трансформираха, без значение от нашите стремежи.

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " не би трябвало да влизат в коалиция с ГЕРБ. Но някаква форма на държавно управление би трябвало да има. Правителство, което да продължи да води България по европейския път, въпреки и по-бавно, в сравнение с им се желае на гласоподавателите на втората политическа мощ.

А и въпреки всичко политиците не могат да създадат нещо по-различно от това, което са им споделили гласоподавателите. Така е при демокрацията. Там няма персонални вражди, има единствено желания на гласоподаватели. Или имаш, или нямаш болшинство.

Онези, които настояват, че това се прави под диктовката на американското посолство, чисто и просто извършват повеля на съветското посолство. Те не могат да си показват, че може да има самостоятелна българска политика, която не обслужва някое посолство, а българските национални ползи.

Борисов е огромен проблем. Вова и Костя обаче са по-голям. Това е в резюме националният ни интерес.

Ако има проблем, обвързван с Борисов все още, той е, че водачът на ГЕРБ показва необяснимо положително отношение към Костя. Включително се среща с него. Изтъква, че измежду гласоподавателите му има доста вишисти.

Това е просто следващата оценка за равнището на висше обучение в България, в която има над 50 университета. И единствено един от тях съумява да се промъкне в международния топ 1000 на университетите, освен това не във всички ранглисти.

По отношение на Украйна ГЕРБ са евроатлантици, това е несъмнено. Не са такива във връзка с върховенството на закона, съществена евроатлантическа полезност. Сега обаче ще им се наложи да станат.

Протестите отпреди 3 години желаеха да " изчегъртат " и Иван Гешев. А той си стои недокоснат. Един от законодателните цели, които първите две сили оповестиха, е тъкмо " изчегъртването " на законодателните текстове, съгласно които основният прокурор е безотговорен.

Любимо занятие на българите е да стоят в профил и да подлагат на критика, до момента в който някой се пробва да свърши работа. Истинските държавници не би трябвало да се тормозят от това. А да свършат това, което знаят, че би трябвало да се свърши.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР