Изборът на правилна клетка за хамстерите оказва пряко влияние на

...
Изборът на правилна клетка за хамстерите оказва пряко влияние на
Коментари Харесай

Как да изберем подходяща клетка за хамстер

Изборът на вярна клетка за хамстерите оказва директно въздействие на тяхното положение и качеството им на живот като цяло. В реалност може да се каже, че точно клетките са най-хубавото ви влагане, с цел да се усеща гризачът удобно и да ви е елементарно на вас въпреки това да я поддържате елементарно чиста.

Съществуват разнообразни дизайни и при избора ви би трябвало да вземете поради няколко съществени фактора: порода на хамстера, сигурност, елементарно разчистване, величина. Именно по тази причина преди покупката е значимо да изучите вероятните други възможности и едвам по-късно да изберете най-хубавата клетка за вашия хамстер.

В идващите редове вижте някои правила при избора на клетка за хамстер:

1. Винаги избирайте кафези с подобаващ размер

Препоръчително е минималните параметри да бъдат широчина 45 см, височина 35 см и дължина 65 см, което подхожда примерно на 0. 3 кв. метра. Така ще можете да осигурите на хамстера ви удобни условия на живот, само че въпреки всичко е значимо да запомните, че колкото е по-голяма клетката, то толкоз по-добре ще се усеща гризача. Ако решите да държите няколко животинки в една клетка, то нейните размери би трябвало да са още по-големи.

2. Обърнете внимание на вентилацията на клетката

Лошата вентилация в клетката може да докара до струпване на амоняк, който е отровен за хамстерите и може да аргументи респираторни проблеми при гризача. Може да се стигне и до повишен напредък на бактерии, което от своя страна още веднъж е фактор, който може да докара до разнообразни болести при хамстерите. По-добре е да изберете металните с решетки, защото пластмасовите или аквариумите имат неприятна вентилация и това може да окаже отрицателно въздействие на здравето на хамстера ви. Именно по тази причина този аршин при избора на жилище за животинката е доста значим.

3. Изберете клетка, която се почиства елементарно

В взаимозависимост от вида на жилището на гризача, то би трябвало да се почиства 1-2 пъти на седмица, което е много постоянно и точно по тази причина е по-добре да заложите на лесните за разчистване кафези. Така освен ще спестите много време, само че и ще осигурите на животинките ви по-хигиенични условия на живот, което е значимо за тях. Добре е да имате и още една по-малка клетка, където ще можете да слагате хасмера, а точно до момента в който чистите главния им дом.

4. Изберете клетка с монолитно пластмасово дъно

 по какъв начин да изберем клетка за хамстер

Ноктите на хамстера могат елементарно да се закачат и да се чупят, в случай че дъното на клетката им е с решетка, което от своя страна може да е причина за честото травмиране на лапичките им. Клетките с монолитно пластмасово дъно се почистват доста по-лесно спрямо другите типове.

5. Определете кой вид клетка е съвършен за вашия хамстер

Ако имате сирийски хамстер, тогава всевъзможни по-големи кафези са подобаващи, само че е значимо да има задоволително пространство за другите кътчета - за игра, ястие, спане. Ако обаче имате по-малки породи гризачи (китайски и джунгарски), тогава би трябвало да сте изключително деликатни с дистанцията сред решетките, като то не трябва да е по-голямо от 1. 3 см, защото дребните гризачи ще могат да се промушат през нея. За по-дребните животинки добър вид са точно аквариумите, защото от тях ще им е много по-сложно да избягат и няма да се тревожите, че това може да се случи и да се наложи да търсите гризача си из целия дом.

6. Когато избирате клетка, вземете поради и вашите финансови благоприятни условия

Това, че клетка за хамстерите е една от най-важните вложения, не значи, че би трябвало да купите най-скъпите модели. Пластмасовите нормално не са доста евтини, а и също така техните размери рядко дават отговор на минималните за гризачите. Оптимален вид са аквариумите и пластмасови кафези с железни решетки, само че въпреки всичко избора тук е самостоятелен и вие решавате, каква сума сте подготвени да похарчите за вашето улеснение и комфорта на хамстера ви.

7. Помислете и за заниманието на гризача

Изучете модулите за гризачите, които можете да сложите в клетката. Те ви разрешават сами да разработвате дизайна на дома на животинките, събирайки от тях разнообразни модули. Именно тази опция да разработвате сами разнообразни дизайни е едно от главните им преимущества. Можете даже и сами да извършите такива модули, защото те не са по никакъв начин евтини. Не забравяйте да добавите и колело в дома на хамстера.

8. Сложете дома им на безшумно и сенчесто място

Тези животинки не обичат да се намират на шумно място, защото това може да е непотребен стрес за тях. Именно по тази причина е значимо да обмислите къде мислите да сложите клетката им авансово, с цел да не стресирате тези гризачи в допълнение.

Важно е да методите виновни към избора на клетка за вашия хамстер. От това огромна степен зависи това дали гризача ви ще се усеща удобно и добре в новия си дом, както и дали животното ще ви радва с интензивността си и положителното здраве.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР