Изборът на нов управител на БНБ, политическите взаимоотношения между партиите

...
Изборът на нов управител на БНБ, политическите взаимоотношения между партиите
Коментари Харесай

Добромир Живков: България е все по-близко до Шенген

Изборът на нов шеф на Българска народна банка, политическите взаимоотношения сред партиите в националното заседание, както и присъединението на страната ни към еврозоната и Шенген - това разясниха пред бТВ банкерът Левон Хампарцумян и политическият анализатор Георги Харизанов и социологът Добромир Живков.

„ Политиката е необикновен поминък, в който нещата доста постоянно не кореспондират с истината или това, което се изнася като публична информация, няма нищо общо с фактическата конюнктура. Истината е, че в случай че огромните страни в Европейски Съюз желаят България да е в Шенген, няма никакъв проблем това да се случи. Нидерландия по-скоро би се съобразила, вместо да показва независима позиция и да се опълчва на целия Европейски Съюз по въпрос, който едва я вълнува “, съобщи Харизанов.

„ Съществената част от Европейски Съюз не ги интересува какво става тук, те просто не ни зная, бъркат ни кои сме и къде сме. Тези, които знаят нещичко за нас, ни стопират за Шенген, тъй като ни нямат доверие. Тук са значими общите критерии плюс доверието към нас. Ние би трябвало да назоваваме нещата с същинските им имена, с цел да имаме един добър разговор с европейските си сътрудници. Трябва да се разбере от всички, че светът се пренарежда и би било добре България да заеме своето място и да е добре работещ член на Европейски Съюз във всичките си инкарнации “, разяснява тематиката и Хампарцумян.

„ Шенген наподобява доста по-близо. При влизането в деяние на това държавно управление незабавно беше даден знак от страна на Нидерландия, че може би към този момент няма да попречват участието на България в Шенген. Не бива да забравяме и общата картина на Балканите, тъй като България, за разлика от приемането ни в Европейски Съюз през 2007 година, когато Румъния ни дърпаше обратно, в този момент северната ни съседка има утвърждението от страна на Нидерландия. Тях Австрия ги спря при последното разглеждане на кандидатурите “, съобщи от своя страна Живков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР